За дома

Софийските общини раздават безплатно градински компостери

21.09.2011г. / 10 19ч.
Аз жената
Софийските общини раздават безплатно градински компостери

Столичните общини раздават безплатно градински компостер. Програмата „Фамилно компостиране“ тече вече втора година. За целта е нужно да се свържете с отдел „Екология“ на вашата община, където ще ви информират за подробностите. Записването за 2012 година вече започна, като във всяка администрация условията са различни.

\n

В община „Витоша“ можете да заявите желание да получите домашен компостер по телефона, но ще трябва да чакате дълго, преди да го получите. За 2011 контейнерите дошли чак през август.

\n

В община „Лозенец“ приемат само писмени молби, а срокът изтича в края на този месец.

\n

Градинските компостери се дават безплатно, с приемопредавателен протокол и на отговорно пазене. Цената им е 85 евро, която трябва да заплатите в троен размер, ако го загубите или ви го откраднат.

\n

Контейнерът е с обем 600 литра и поради това не е подходящ за тераса, балкон или коридор в блока. Приложим е само за къща с градина. Домашният компостер върви с един бр. кутия с биологичен материал. Следващата ще трябва да си я закупите сами. Освен това ще получите подробно упътване за експлоатацията му.

\n

Прочетете още:

Коментирай