Бременност

Искам бебе – как да увелича шансовете за забременяване?

21.09.2011г. / 15 19ч.
Аз жената
Искам бебе – как да увелича шансовете за забременяване?

При някои двойки желаното бебе става лесно, при други обаче забременяването не се случва бързо, а понякога се превръща в предизвикателство. Има фактори в живота на бъдещите майки и татковци, които оказват голямо значение:

Хранителен режим
Всички знаем, че когато жената е бременна, трябва да се храни здравословно. За да увеличите шансовете си за зачеване обаче е важно да се храните балансирано още докато работите за бебе. Консумирайте по-малко трансмазнини и захари, повече протеини от зеленчуци в сравнение с тези от животни. Яжте храни богати на фибри и желязо и предпочитайте пълномаслените млечни продукти пред нискомаслените.

\n

Пушене
Не чакайте да забременеете, за да спрете цигарите. Внимавайте и с цигарения дим около вас и вашата дъщеря (ако вече имате едно дете) – защото момичета, които са изложени на цигарен дим в детството си, по-късно имат по-малък шанс да заченат и да износят здраво бебе. Пушенето в началото на бременността намалява броя на клетките на зародиша, които после ще се превърнат в сперма или яйцеклетки. Откажете цигарите не само, защото искате да забременеете, а и за да може вашето дете да стане родител.

\n

Наднормено тегло
Излишните килограми също водят до проблеми, които пречат на по-лесното зачеване като например предразположеност към поликистоза.

\n

Чиста околна среда
Редица химикали влияят негативно върху опитите за бебе – фталати, пестициди, бисфенол, полихлорирани бифенили и замърсен въздух. Можете да се опитате да ограничите въздействието им върху здравето като четете внимателно етикетите на пластмасовите предмети, които купувате – съдове, играчки, опаковки на храни и по възможност да ги избягвате.

Прочетете още:

Коментирай
33 rate up comment 9 rate down comment
valq ( преди 10 години )
az sam na35g i vse o6e nqmam beb4e , s moq peiqtel probvame ve4e 3g no bez rezultat ve4e nqmam sili i izgubih vsqkakva nadejda 4e mo6e da stane 4udo i da zabremeneq ve4e neznam kakvo da pravq,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34 rate up comment 9 rate down comment
Ramonka ( преди 10 години )
zdraveite az sam ramona izkam da vi kaja samo da vqrvate i nikoga da ne izgubvate nadejda 4e bog e s vas i 6te vi dade tova koeto izkate.......:):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37 rate up comment 9 rate down comment
Косара ( преди 11 години )
Скъпи дами, аз от около 1 година опитвам с моят приятел да си направим бебе и за съжаление не се получава...През последните няколко месеца изчетох много информация, относно този проблем и стигнах до извода, че е твърде рано да се отчайвам.Много жени споделят, че те самите не са имали репродуктивни проблеми и, че когато са спрели да възприемат забременяването като фикс-идея нещата са се получили.Вярно, някои чакат по 2, 3 , 5, та и повече години, но моят съвет към вас е да не се отчайвате и да вярвате, че нещата рано или късно ще се случат- правете истинска любов с партньора си и тя ще се овенчае с резултат!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40 rate up comment 8 rate down comment
Moni ( преди 11 години )
Da za sajalenie Maria, i nie sme taka.. ne pusha, ne sam zatlastiala, jiveya v chista sreda dokolkoto moje i veche 6-ta godina ne se poluchava, dori i 3 invitro minahme... Yavno takava mi e sadbata Bojia...vajnoto e da namerish smisal da jiveesh natatak..ima tolkova mnogo hora na koito mojem da pomognem..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35 rate up comment 9 rate down comment
ники ( преди 11 години )
Да за съжаление е така.С моят партньор правим опити от 3г и не се получава нищо.....Не знам докога ще издържа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42 rate up comment 8 rate down comment
Мария ( преди 11 години )
Прочетох материала и установих, че отговарям на всички условия. Първото е относно хранителните навици и смятам, че се храня нормално, все пак съм добре изглеждаща жена и следя външния си вид. Второто, което се отнася до тютюнопушенето - ами аз не пуша. После имаме наднормено тегло и чиста околна среда. Е, имам 2-3 кг., които ми се иска да сваля и все не мога, но не са ми голям проблем. А за околната среда в малкото ми градче мисля, че не е по-замърсена от нормалното. Освен това със семейството ми винаги когато имаме възможност си правим излети сред природата. Ето, отговарям на всички условия, но въпреки че с мъжа ми работим по въпроса за бебе и то от няколко години, все не се получава. Значи, всичко си е строго индивидуално. Всеки човек е устроен различно. Така се случва, че на едни жени им е лесно да забременеят и раждат, някои дори си оставят децата в домове, а други, които толкова много искат да се почувстват истински жени и да изпитат майчинството, просто не им се получава...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар