Здраве и красота

Конец за зъби – как да го използваме?

26.09.2011г. / 23 07ч.
Аз жената
Конец за зъби – как да го използваме?

Използването на конец за зъби всеки ден е нещо нормално за хората, които имат добра здравна култура. В България тази техника за почистване на зъбите все още не е популярна и по-скоро се възприема като прекалена маниакалност и нещо, без което може да минем. Няколко добри аргумента в полза на употребата на конец за зъби:

  • поддържате зъбите добре почистени
  • намалявате вероятността за кариес
  • винаги имате свеж дъх
  • ограничавате броя на неприятните посещения при зъболекар до профилактични прегледи

За да почистите зъбите си с конец са нужни няколко минути. В началото може да отнеме повече време, докато се научите как точно и бързо да се справяте. Първо измийте добре зъбите с паста и четка и след това откъснете конец. Конецът за зъби е плосък и тънък - наместете го в пространството между два зъба и внимателно започнете да търкате повърхността първо на единия и после на другия зъб като движите конеца нагоре-надолу. Внимателно почистете под и над венеца, тъй като там се натрупва най-много плака, съответно бактерии, които развалят зъбите и дъха. Винаги с чиста част от конеца преминавайте към следващата двойка зъби, докато почистите добре всички.
Използването на конец за зъби не заменя почистването с четка и паста, а го допълва. Ако включите и вода за уста към ритуала си по грижа за зъбите ще ви се налага да виждате стоматолога още по-рядко. В аптеките и магазините конците за зъби струват около 4-5 лева.

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 3 rate down comment
Марианка ( преди 11 години )
абе хора, кога намирате време и за тва
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 3 rate down comment
moni ( преди 11 години )
Neznam zasto,no i az kato pove4eto hora go smqtam za glezotiq.Nqkoi moje da kaje,4e tova e nevejestvo ot moq strana,no prosto az ne go izpolzvam.Tova razbira se ne zna4i 4e ne uvajavam mnenieto na drugite :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар