Здраве и красота

Лунна диета – ноември 2011

21.10.2011г. / 11 06ч.
Вергиния Генова
Лунна диета – ноември 2011

Студените дни са пред нас. Обличаме се по-дебело, хапваме повече и гледаме да се скрием на сухо и топло. Организмът ни трупа запаси, а ние се движим по-малко, отколкото през лятото. Изводът е ясен – скоро ще установим, че някои дрехи не ни стават, защото сме се поразширили в талията, или в ханша, или навсякъде.

Вместо да се ужасяваме, трябва просто да вземем предвид зимните условия и да променим малко застоялия начин на живот.
Разходка с куче, с деца или сама. (Дисциплинираните хора тичат и сами в парка. Аз лично не мога да си представя да се разхождам сама където и да е, но за щастие не мога да си представя и живот без куче и дете, а животът с тях задължително включва разходки в гората.)

Упражнения у дома. Поне по десет минути на ден, докато слушаме новините. Ако не ги гледаме няма да пропуснем кой знае какво.

Фитнес. Ако има наблизо до дома нифитнес зала и ако можем да си позволим. На места цените са доста приемливи – само 4 лева. Веднъж в седмицата може би за никого не е проблем, ако се откаже от едно кафе и един шоколад или пък от кутия цигари.

Остава – здравословен хранителен режим и един ден седмично за разтоварване. Най-добре е според лунния календар. Вече всички знаем, че Лунната диета включва 24 часа прием само на течности: прясно изцедени сокове, билкови чайове, минерална вода. Ето и лунните фази, които се падат през седмицата, а за всички в работен режим е по-лесно да са само на течности, когато са на работа, отколкото когато са у дома с близки и приятели. Или за почти всички!

Лунните фази за ноември 2011 са:
02 ноември 2011, 19:40 – първа четвърт
10 ноември 2011, 22:18 – пълнолуние
18 ноември 2011, 17:11 – последна четвърт
25 ноември 2011, 08:11 – новолуние

Да си пожелаем тази зима да не увеличаваме теглото си, а само радостните моменти и удоволствията от живота.

Прочетете още:

Коментирай