Семейство

Позволете на детето да има мнение за дрехите

17.11.2011г. / 16 05ч.
Аз жената
Позволете на детето да има мнение за дрехите

Майките влизат в много роли при грижите за децата – те са лекари, готвачи, артисти и модни дизайнери. Чрез последното могат да помогнат на детето си да изгради собствен стил на обличане. Преди още да тръгнат на детска градина децата не знаят имената на всички цветове, но пък имат мнение коя дрешка повече им харесва – зелена или жълта. Мнението на майките не винаги съвпада с избора на детето, но кое е по-важно – цветът на шапката да подхожда на якето или да подкрепите самостоятелността на малкия човек?

За да насочите детето си му предложете няколко възможности, обсъдете ги, дори и да си мислите, че то не разбира всичко, което казвате. Важното е, че се държите като с равен, а не снизходително.
Има и по-разумни причини от ината, защо детето ви не желае да облече определена дреха – етикетът го боде, горещо му е с нея или пък ако е вълнена, дразни кожата.

Ако навън е студено и то иска да излезе по къс ръкав, не се карайте и не налагайте решението си, а отделете няколко минути, за да му обясните, излезте на терасата или пред вратата, за да усети студа, избройте предимствата на топлата дреха, дайте себе си за пример. Това няма да ви отнеме много време, но е въпрос на търпение. Има ли някой по-важен от вашето съкровище?

Прочетете още:

Коментирай