Козметика и грим

Мания по очната линия през 2012

28.11.2011г. / 22 50ч.
Ивет Лолова
Мания по очната линия през 2012

През 2012 г. на мода ще бъдат очите, подчертани с очна линия – каза гримьорът Кирил Чалъков. „Тя никога не е спирала да бъде изразно средство при нас, гримьорите, но през новата година ще бъде невероятно вдъхновение във всякакви форми, идеи и линии. Естествено тя ще бъде интерпретирана по нов начин, различен от класическия. “

\n

Топ гримьорът на Лореал предложи 5 техники за гримиране с очна линия.

\n

1. Класическата точна очна линия
Едно фино подчертаване, което следва естествената линия на окото, леко изтеглено встрани.

\n

2. Двойна прецизност
Ретро визия с подчертаване отдолу и отгоре на очите.

\n

3. Лястовиче крило
Тази техника на гримиране с очна линия е за дамите, които обичат да експериментират. Тук двете очни линии (от долния и горния клепач) не се съединяват успоредно, а се разделят отстрани подобно на лястовиче крило. Това придава грациозност, нежност и оригиналност на израза.

\n

4. Линията на 60-те и 70-те години
Много плътно подчертаване в основата и леко изтегляне в края на клепача. Всичко това е съчетано с плътни вежди и дава възможност за постигане на обемна визия.

\n

5. Драма ефект
Очната линия не е просто линия, а основно изразно средство. С нея е подчертан целият подвижен клепач до свивката на окото. Това придава драматичен ефект. Цялата визия се съчетава с черен маникюр и шапка.

6. Артистична визия
Надали в ежедневието ще го използвате, но с него ще бъдете оригинални и незабравими на парти или пък за нас, гримьорите е подходящо, когато подготвяме дефилета. При артистичната визия са комбинирани естествени продукти – нови блестящи черни сенки и бляскави елементи, които превръщат грима не само в подчертаване на окото, а и в едно истинско преживяване в сферата на изкуството.

\n

На снимката моделът е гримиран с очна линия в „Драма ефект“.
Автор на снимката: Ивет Лолова


Прочетете още:

Коментирай