Свободно време

Не можем без турски сериали

07.12.2011г. / 15 26ч.
Аз жената
Не можем без турски сериали

В Истанбул се проведе форум за турските сериали, в който участваха над 200 журналисти, режисьори и медийни експерти от около 20 арабски държави. „Турските сериали, в които има разголени жени, са дълбоко неморални, но всички ги гледат“ е заключението на експерти, които водиха дебата няколко дни поред.
„Турските сериали са истински дявол, но не може да се игнорират. Ние остро критикуваме тяхното съдържание, но всички ние ги гледаме с огромен интерес“, призна турският професор Монсеф Аяри.

По време на дискусията участниците признаха, че във филмите има провокативни сцени и извънбрачни връзки, които съществуват в Арабския свят, но никой не признава и не говори за тях публично. „Тези неща са табу при нас“, призна Даниел Абдулфетах от Обединените арабски емирства.

„Турските сериали нахлуха в домовете ни без покана и те се превърнаха в постоянен гост в арабските домакинства“, заяви медиен експерт от Оман и добави: Когато се излъчва турският сериал „Перла“, по улиците не може да видиш жив човек.

В началото турските сериали бяха остро критикувани от местните ислямисти, защото нарушавали семейните ценности. Много бързо обаче те се превърнаха в огромен бизнес, след като завладяха за по-малко от пет години почти всички страни от Балканите и Арабския свят.

Прочетете още:

Коментирай