Интимно

Влюбена съм в женен мъж – да послушам разума или сърцето?

15.01.2012г. / 21 22ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Любовта спохожда ненадейно и често съвсем не така, както сме си го представяли. Противно на разума ви сърцето копнее за мъж, който вече е обвързан с друга жена, а е възможно да има и деца с нея. Самата вие до сега сте осъждали „любовницата“, „онази, която разбива семейството“, но ето, че съдбата ви поставя в тази роля. Въпросът е кого да послушате – разума или сърцето си?

Ако сте сериозен и отговорен човек и не искате да тежи на съвестта ви, че сте разрушили семейството му, е най-добре да направите крачка назад. Отдръпнете се от този женен мъж. Можете да минете и с извинението, че между съпруга и съпругата нещата отдавна не вървят и вие сте по-скоро повод, а не причина за раздялата им. Въпреки това ако продължите връзката си с него, дори и след като се разведе с жена си, поне няколко години отношенията ви ще са наситени с доста емоции, подгответе се, че няма да са само положителни.

Казват, че любовта е сляпа, но положете всички усилия да не се поддавате на романтиката и страстта, защото става въпрос не само за вашето лично щастие, но и неговото, на жена му, а и на децата, ако има такива. Седнете сама със себе си и проведете разговор – задайте си трудните въпроси, които ви мъчат и им отговорете искрено на глас. Така ще видите по-ясно цялата ситуация.
В крайна сметка, ако наистина сте създадени да бъдете заедно, можете да започнете връзка след като той се е разделил с жена си, минало е известно време (1-2 г.) той е сам и е преживял емоционалната вихрушка.

Универсални съвети за подобни сложни ситуации няма, тъй като всеки човек притежава свой уникален характер, но замислете се – как бихте постъпили вие в такава ситуация и как бихте посъветвали своя приятелка, която е влюбена в женен мъж и се колебае дали да последва сърцето или разума си?

Прочетете още:

Коментирай