Мода

Жената е жена само с рокля и пола

19.01.2012г. / 09 54ч.
Надежда Маринова
Жената е жена само с рокля и пола

Истинската жена не само има в гардероба си, но и облича поне веднъж седмично рокля или пола. Този съвет от модните стилисти си струва да послушаме. Разбира се след като признаем революционната роля и на жената в панталон на Жорж Санд, Коко Шанел и Марлене Дитрих.

Да, живеем в динамично време. Да, ние сме мъжки момичета. Да, трудим се наравно с мъжете, вече и в много традиционни за миналото мъжки професии.

Но нищо не може да замени класическата ни представа за жената, облечена с рокля. Тази дреха – еманация на женствеността – не бива да пренебрегваме за сметка на удобството. Модата много ни помага, като ни предлага плътни и/или фигурални чорапогащници за зимата и поли в различна кройка и дължина, така че да паснат на всяко тяло. Така можем да си позволим рокля през пролет, лято, есен и зима.

Който е пътувал в чужбина сигурно е обърнал внимание, че жените в другите държави се обличат в поли и рокли средна дължина, дори и да нямат перфектни крака. Според модните стилисти изисканият сексапил е точно над или по средата на коляното.

Бягството в мъжкия гардероб нека бъде за кратко и по-често да бъдем жени в женски дрехи.

Снимка: Лаура за Az-jenata.bg

 

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота