За дома

Поне два парцала са нужни да изчистим апартамента

28.01.2012г. / 11 03ч.
Надежда Маринова
Поне два парцала са нужни да изчистим апартамента

Истинската домакиня, чистофайницата, маниачката има 2 парцала за миене на пода. Единият е за спалнята, детската, хола и кухнята. Вторият – за банята, тоалетната и коридора.

Това е истински случай, а идеята дошла в главата на един мъж. И не само му хрумнала, ами на часа я привел в действие, като купил на жена си още една пръчка с въженца. Е, има и такива мъже. Също и послушни жени.

Доводите му били железни: „най-мръсните стаи“ и с най-много бактерии са коридорът, банята и тоалетната и е логично парцалът за почистването им да се цапа повече, а съвсем не е хигиенично да търкаме с него в спалнята, където спим. Освен това подовете им се мият с по-агресивни препарати, на основата на белина, а често не можем да изплакнем добре парцала. От друга страна останалите помещения в дома са далеч по-чисти. Там най-често подовете са покрити с дървен или ламиниран паркет, които изискват друг вид препарати за хигиенизиране.

Друга част от чистещите къщите си, може и да са мнозинство – по този въпрос още не е правена статистика – мият пода във всички стаи с един парцал. А вие от кои сте?

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време