Интимно

Тайната на успешния брак

29.01.2012г. / 15 17ч.
Аз жената
Тайната на успешния брак

За щастлив семеен живот има няколко правила и ако се спазват, ще успеете да съхраните връзката и брака си:

1. Добре е често да споделяме с половинката си;

2. Да сме търпеливи слушатели;

3. Да се научим да правим компромиси.

Колкото и влюбени да са двама души, все се случва от време на време да се противопоставят по някой въпрос. Без значение дали е за децата, за семейната почивка или на кого е ред да мие чиниите днес, до спор се стига.

Зависи от самите хора дали ще протече цивилизовано или ще се чува дори при съседите. И за тези ситуации си има "златно" правило, което може да се нарече тайната на успешния брак, и то е „не си лягайте скарани“.

Можете ли да спите в едно легло и да сте изпълнени с негодувание? Или решавате проблема като пращате мъжа си да спи на дивана в хола (защото той е винаги виновен)? Всъщност ясно е, че последното не е решение. Но и подаването на ръка за мир не е лесна стъпка, след като толкова много сте се ядосали.

Истината е, че правилото не си лягайте скарани“ съвсем не е празна приказка и от него има смисъл по няколко причини. Първо, ще можете да заспите лесно и ще спите спокойно, а няма цяла нощ да се въртите в леглото припомняйки си всички казани лоши думи и измисляйки още по-отровни. Е, да, може най-накрая да заспите по малките часове, но пък подсъзнанието продължава да работи, знаейки, че е останал нерешен проблем. Ако сте се сдобрили, и двамата ще заспите един до друг като понякога дори телесният контакт успокоява и ви кара да видите нещата по-ясно. Ако си останете скарани, всеки ще спи сврян в неговия край на леглото, което чисто физически е неудобно и продължава да ви държи в напрежение.

Втората причина да не си лягате скарани е, че на пръсти се броят темите за скандал, които наистина са сериозни и трудно преодолими. Замислете се – казахте си толкова много, но имаше ли то смисъл? Ако не е, заровете томахавката и ще видите, че на сутринта ще мислите по-мъдро.

На теория наистина всичко звучи по-лесно, трудното е да се абстрахирате от спора и да подадете ръка за мир. Ако до сега не сте го правили, не го отхвърляйте, опитайте веднъж, за да видите дали във вашето семейство работи.

Прочетете още:

Коментирай