Цветя

Букет или цвете в саксия за празника

01.02.2012г. / 19 43ч.
Нина Иванова
Букет или цвете в саксия за празника

Отново сме в период на празници, и то не какви да е – идват Денят на влюбените, Свети Валентин и празникът на жената, 8-и март. В тези емоционални и щастливи дни, един от най-честите подаръци, които правим на близки и познати, са цветята.

Коя цветна аранжировка обаче е по-подходяща: да подарим букет или цвете в саксия? Преди всичко трябва да се съобразим с личността на човека, на когото ще поднесем подаръка. Ако знаем, че обича цветята и градинарството, най-добре е да отделим средства за хубаво домашно растение в саксия.

Много актуални са плодовите растения за подарък – мандарина, лимон или авокадо например. Така хем ще зарадвате любимия си човек с екзотичен подарък, а и му гарантирате, че няма да умре от глад. Поне докато се грижи правилно за растението.

Ако обаче човекът, когото сте решили да зарадвате с красиви цветя, не гледа вкъщи растения и няма подобен интерес, най-добре е да закупите ефектен букет. Не е задължително да е скъп или пък от класическите рози. По-важно е да е от сърце и да е подарен с любов.

Прочетете още:

Коментирай