За дома

5 неща, които да изхвърлите от кухнята веднага

07.02.2012г. / 18 08ч.
Нина Иванова
5 неща, които да изхвърлите от кухнята веднага

Много често домът ни е претрупан от вещи, които без да осъзнаваме, само затрудняват ежедневните ни дейности и ни пречат. Ето кои уж „безценни“ предмети могат веднага да си заминат от кухнята:

1. Кухненски прибори

Ако едва-едва затваряте кухненския шкаф, заради преливащите вилици и лъжици, значи имате проблем. Всъщност ежедневно вие и семейството ви едва ли използвате повече от 5-6 прибора, защо тогава държите десетки в кухнята? Само за да ви пречат и дразнят всеки път, когато отворите шкафа. Време е за прочистване, започнете сега.

2. Малко използвани кухненски съдове

Всяка домакиня има набор от всевъзможни съдове и съдинки, които използва толкова рядко, че се учудва, когато ги изнамери в шкафа при пролетното чистене. Стари формички за кекс, ръждясало сито и прочие имат само едно място: боклука!

3. Стари подправки

Признайте си, че ако сега отворите кухненския си шкаф, ще намерите поне 10 бурканчета с най-различни подправки. Годността им обаче е изтекла отдавна, затова не му мислете, а ги изхвърлете смело в кошчето.

4. Готварски рецепти

Събрали сте поне 20-30 рецепти, всяка от които написана на отделно, хвърчащо листче и само ви заемат място в шкафа, готови да излетят, щом отворите вратичката. Време е да седнете и да ги препишете всичките в един тефтер и да знаете, че пазите ценните рецепти на едно място. А ако не ви се занимава, хвърляйте смело и ползвайте богатата кулинарна рубрика на Az-jenata.bg. :)

5. Храна

Консерви с дата от миналия век, стари спагети или чипс от миналата година, заемат ценно място в кухнята ви. Защо? Дори и да разчитате на богатата палитра от консерванти, заложена в дълготрайните продукти, помнете, че някои от тях могат да са канцерогенни. Затова, придържайте се към мотото: щом не е било изядено през последния месец, едва ли ще го изядете в следващия.

Прочетете още:

Коментирай