Свободно време

Какво издава езикът на тялото ни при интервю за работа

14.02.2012г. / 06 55ч.
Аз жената
Какво издава езикът на тялото ни при интервю за работа

Когато отивате на интервю за работа, винаги има нервност. За да се представите най-добре, е важно да оставите правилното впечатление за себе си в човека, който задава въпросите. Важно е не само да говорите каквото трябва, да имате приличен външен вид, но и с езика на тялото да покажете, че точно вие сте подходящият кандидат. Най-добрият начин за това е като покажете, че сте спокоен човек и със самочувствие.

Влезте в стаята енергично и бързо, това показва желание и възможност работата да бъде свършена добре. Здрависайте се с ръце бързо, без да ги тресете много нагоре-надолу и стискайте ръката на събеседника си, толкова, колкото и той вашата.

При сядане придърпайте стола няколко сантиметра към интервюиращия. Ако се чувствате по-удобно със скръстени крака, направете го, но върховете им трябва да сочат събеседника, а не в страни – това означава, че не ви е лесно. Леко се приведете напред и дръжте ръцете си така, че да се виждат, най-добре да почиват на масата. Ако имате навика да жестикулирате при разговор, не се опитвайте да избягате от същността си. Все пак последното нещо, което искате, е да си помислят, че се държите вдървено.

Когато погледите ви се срещат, кимайте в знак на интерес. Обикновено хората, които са в по-авторитетна позиция несъзнателно леко се дръпват назад и се облягат, но се постарайте да не им подражавате, когато кандидатствате за работа.

Прочетете още:

Коментирай