Здраве и красота

Мигрена – кои храни я отключват

15.02.2012г. / 14 01ч.
Аз жената
Мигрена – кои храни я отключват

Описват мигренозното главоболие като адска болка. Ако сте сред жените, които страдат от това, можете да намалите пристъпите на мигрена като внимавате с някои храни. Има такива, за които се знае, че са потенциално опасни за хора с мигрена, но някои храни, които уж по принцип са безобидни, може да водят до ужасното главоболие само при вас.

Повечето дами обръщат внимание на хранителния си режим, за да са красиви и стройни, но вие го направете, за да сте здрави и в кондиция.
Синьото сирене и сиренето Чедар причиняват мигренозни пристъпи при някои хора час-два след като са яли от тях. Според лекарите трябва да се търси причината за главоболието от някои храни, защото просто сте чувствителни към някои химикали в тях – например тирамин, нитрати или танините във виното. Тези химикали влияят върху кръвоносните съдове като ги карат да се отпускат и свиват и така притискат нервите, които причиняват мигрена.

За да разберете към кои химикали и храни е чувствителен организмът ви, си водете дневник – записвайте в него всичко, което изядете или изпиете по часове, а също и в колко часа получавате главоболие.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Ася ( преди 11 години )
Определено в България без синьо сирене и чедър не се сяда на масата! То половината народ не знае как изглежда това чедър...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар