Мода

Нови цветове и стилове в прическите за пролет-лято 2012

29.02.2012г. / 15 57ч.
Аз жената
Нови цветове и стилове в прическите за пролет-лято 2012

Плитката, кокът, както и всички аксесоари за коса - диадеми, ленти, фиби, са актуалните хит тенденции, според най-изявените световни коафьори и стилисти.

Този сезон лидерът в козметичната грижа за косата L`Oreal Professionnel черпи вдъхновение от традиционното парижко изкуство на ръчно изработената дантела. Така брандът извежда на преден план творчеството и магията на занаятите, която фризьорите споделят с нас, давайки възможност на всяка жена да се превърне в изискана дама. Новата колекция и визиите, онагледяващи богатството от цветове, отново са плод на съвместните усилия на фризьори, фотографи и модели.

Колекцията „Разкош“ е едно жадувано завръщане към ръчно изработения детайл и персонализирания подход към всяка жена, отличаващ френския дизайн по времето на модни икони като Коко Шанел, Кристиан Диор и Пиер Карден. Така косата се превръща в копринена тъкан, която фризьорът може да багри и оформя според своето творческо вдъхновение.

Колекция „Разкош“ не се ограничава единствено с класическото френско влияние от златния период на европейския дизайн. Тя хвърля поглед и към съвременния английски стил, чиято висша мода е богата на бродерия, със сложна и педантична геометрия. Съвременната жена е стилна богиня, която умее да впечатлява с плисета и драперии, а нейни модни икони са иновативни марки като „Марк Джейкъбс“, „Сара Бъртън“, „Аликзандър Маккуин“.

Гримът на жената от тази колекция е женствен и изящен, на почит са златото, среброто, извитите мигли. В косите пък се завръщат диадемите, перлите, цветята, всякакъв тип женствени аксесоари. Плитката и кокът отново са на върха на тенденциите. Цветът е богат, наситен и блестящ.

Един от най-изявените творци в областта на фризьорското изкуство е Одил Жилбер, единствената жена фризьор с титла „Кавалер на изкуствата и прозата“. Фантастичните творения на Жилбер я превръщат в звезда от бекстейджа на дизайнери като Жан-Пол Готие и Карл Лагерфелд. Нейната палитра през този сезон е изцяло в съзвучие с колекция „Разкош“ – през богатите нюанси на русото, елегантните оттенъци на кестенявото и стилно-екстравагантния винен цвят. В косите има много блясък, а боята може както да покрие плътно естествената коса, така и да бъде наложена тон върху тон за повече настроение и допълнителен обем.

Основното оръжие на фризьорите за промяна в цвета остава Inoa – боята за коса на бъдещето, нежна революция без амоняк, тя е синоним на невиждан комфорт за скалпа, оптимална толерантност към косъма, неограничени цветови възможности и великолепен блясък

Трите визии този сезон обхващат трите основни дължини и бележат ключовия за колекцията стайлинг – ръчно изработено цвете в косите, плитката като аксесоар към прическата и екстравагантното допълване под формата на кичури, съживяващи винаги актуалното средно и късо каре.

Цветовете на пролетта и лятото са изпълнени с радостно очакване и предизвикателство – русо, златисто, кестеняво, жизненочервено и винено, което достига до синьо. Интерпретациите в цветовата гама могат да бъдат безкрайни, според творческото вдъхновение на фризьора.

Визията с дългата руса коса е почит към романтиката и класиката в естетиката на фризьорското изкуство. Цветът е наложен тон върху тон, с изсветляване към краищата. Едрите къдрици и вълнистите коси са изключително актуални през този сезон и загатват възможностите, които дава дължината под раменете. Цветето, изработено от коса, е естествен завършек на женствената визия.

Кестенявата коса с червеникави оттенъци представя нов поглед към добре структурираното каре със средна дължина, което е разчупено от плитка – артистично допълнение, изразяващо почит към изкуството на коафьора и ръчно изработения детайл.

Цветовете отново са преливащи, тон върху тон за още повече обем. Косата е етажирана, цялостната визия е женствена и артистична. Нежната грижа за гладкостта, формата и внимателно положения цвят е по-актуална от всякога. Infinium фиксиращ лак е начинът това удивително произведение на изкуството на коафьора да се запази дълго, след като излезем от фризьорския салон. Не слепва косата, не оставя следи, придава оптимален блясък и защитава от влагата.

Третата визия свързва традиция и модерност в късото каре. Разноцветните кичури са поредният акцент от новите тенденции за сезона. Цветовете са отчетливи и същевременно в хармония помежду си, преливането тон върху тон е спазено и в краищата на косата. Лицето е обрамчено от етажирани кичури във винено и синьо, които вдъхват нов живот на тъмнокестенявото. Така колекцията дава нов тип настроение на класическата брюнетка.

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота