Цветя

Кокетни мини букети

11.03.2012г. / 13 10ч.
Надежда Маринова
Кокетни мини букети

Напоследък в магазините за цветя се наложиха мини букети – кокетни и сладки, като малки играчки. Обикновено се композират в кошничка или керамична саксия. Комбинирани с много зеленина и включват не повече от два-три различни вида цветя.

Подходящи са за подарък на жена и никак не вървят за мъж, а особено добре се приемат от малки девойки. Добре е още от малки да възпитаваме момичетата в любов към цветята, отношение към подаръците и обноски при посрещането на гости за празника им – рожден, имен ден или друг семеен повод – изява на концерт или училищен празник. Какво по-подходящо от миниатюрна цветна композиция за малките детски ръчички!

Малките аранжировки са подходящи и за украса на масата – няма да пречат на гостите да се виждат един друг и ще остане достатъчно място за ястията. Масово се използват на сватбени тържества, но и на други семейни празници.

Цените им са почти същите като на големите букети, в някои случаи – дори по-високи, защото включват саксия/кошница и допълнителни малки аксесоари, като пеперуди, гъбки и др. По-евтини излизат мини аранжировките с лалета, кокичета, фрезии, а по-скъпи с рози и орхидеи. Възможен е мини букет и само от 1 цвете – тогава допълнителната зеленина е повече.

Когато ги купувате, не забравяйте да попитате как се поливат и поливат ли се изобщо.

Снимка: Надежда Маринова

Прочетете още:

Коментирай