Здраве и красота

Акупунктурата помага при лечение на болест на Хашимото и поликистозни яйчници

18.03.2012г. / 20 08ч.
Мария Дуковска
Акупунктурата помага при лечение на болест на Хашимото и поликистозни яйчници

Иглотерапията, известна с името акупунктура, е древнокитайски, безвреден метод при лечението на множество болести, 30 от които признати от ортодоксалната медицина, сподели на форум Здраве д-р Силвия Еленкова. Тя е завършила две медицински образования в София, но през последните 20 години се отдава на акупунктурата и нейните огромни възможности да помага и лекува.

Д-р Еленкова направи обобщение на основните ползи от иглотерапията в 15-минутната си презентация. Освен, че помага в лечението на десетки болести, акупунктурата е доказан помощник на западната медицина за някои заболявания, считащи се за нелечими. Според д-р Еленкова, при състояния като болест на Хашимото, поликистозни яйчници, дискови хернии и дископатия може да се забележи огромно подобрение и облекчение на болката именно след курс с иглотерапия.

Любопитен факт, който докторът изтъкна е, че специалистите по иглотерапия правят също така пулсова диагностика. 63 вида различен пулс могат да различат тесните специалисти и да разпознаят, ако има здравословен проблем. За сравнение, в западната медицина пулсовата диагностика е само един вид – тя измерва единствено скоростта.

За успокоение на всички скептици в залата, д-р Еленкова допълни, че в България има дипломирани 163 специалисти по акупунктура и всеки един от тях я прилага в синергия с доказаните методи на западната медицинска школа.

Снимка: Ивет Лолова

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Мелина Василева ( преди 9 години )
На всички, които четат статията, бих искала да споделя опит и впечатления именно от д-р Еленкова. А именно-парализа на лицевия нерв (парализа на Бел), излекувана едва с 3 сеанса! Драстично подобрение само часове след всеки един от сеансите! Благодаря Ви, д-р Еленкова! Благодаря Ви от сърце!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар