Здраве и красота

3 причини да се храним като децата

01.04.2012г. / 19 18ч.
Нина Иванова
3 причини да се храним като децата

За да бъдем здрави и в добра форма, има едно нещо, което помага със сигурност – детският начин на хранене. Ако започнем да ядем като най-малките, бързо ще усетим прилив на сили и жизненост, тъй като те се хранят най-пълноценно и здравословно.

1. Да ядем плодове и зеленчуци заедно.

Ако включим в дневното си меню задължителната консумация на плодове и зеленчуци, както при децата, ще си набавяме най-важните за организма витамини. Всеки път, когато предложите на детето си да хапне плод, пригответе и един за себе си. Освен, че ще е в полза на здравето ви, ще дадете и личен пример на малчугана.

2. Храним се няколко пъти на ден.

Едно от най-полезните неща, които можем да направим за себе си, плагиатствайки от подрастващите, е да се храним по няколко пъти дневно. Не само обяд и вечеря, както обикновено, а задължителна закуска сутрин, плод преди обед, обяд, плод или сок следобед, и непременно вечеря, но по-лека. Ще си кажете: „Как ще ям толкова пъти, абсурд!“ Но всъщност порцията може да не е никак голяма, въпросът е да я има и да е от здравословна храна.

3. Без храна преди ядене!

Все повтаряте на децата да не ядат нищо преди да седнат на масата, защото ще „развалят апетита си“. Е, вие също не го правете, освен за да дадете пример, но и за да запазите собствения си апетит и да ядете всички заедно, като семейство!

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай