Козметика и грим

Козметика във фитнес залата – да или не

07.04.2012г. / 15 28ч.
Надежда Маринова
Козметика във фитнес залата – да или не

За фитнес залата не ни е нужен никакъв грим – категорични са една група жени. Втората група обаче се приготвят за тренировки толкова грижливо, сякаш отиват на среща. Истината както винаги е по средата.

Минимална козметика за фитнес – това е правилото. Спазвайте го независимо дали става дума за зала, фитнес уреди в парка, крос в градската градина или упражнения на открито. Дневният крем е задължителен, плюс фотозащитен крем, ако спортувате навън.

Тежката декоративна козметика запушва порите, а в етапа на усилена физическа тренировка, лицето се поти и трябва да диша.

Малко блясък за устни и в краен случай дискретно червило или прозрачна пудра са достатъчни.

Със сенки, молив и спирала на очите, фон дьо тен и с ярко червило на устните ще изглеждате по-скоро смешна и има голям риск гримът да се разтече и размаже.

Нямате нужда от силен парфюм, а само от дезодорант против изпотяване.

Всяка жена трябва да изглежда красива – дори когато прави коремни преси, развива гъвкавост и опъва мускули в Пилатес-програма, концентрира се с йога асани, вае кръшно тяло в зумба танци или играе хоро. Това важи особено много за необвързаните дами – никога не знаете къде ще се запознаете с вашия мъж. Между другото имам позната, която изхвърля боклука на улицата с червило на устните.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време