Здраве и красота

Гримьорски съвети за дами с кафяви очи

11.04.2012г. / 14 23ч.
Аз жената
Гримьорски съвети за дами с кафяви очи

Определяме очите като кафяви (кафеви), макар че тъмно и светло кафявите очи могат да изглеждат доста различно. Особено ако сте избрали подходящ грим. Правилото е, че трябва да изберете противоположен цвят, за да подчертаете умело окото. Ако окото ви има оранжеви точици, опитайте сини сенки. Ако очите ви са светли с жълт оттенък, вашият цвят е лилавият.

Не само цветът на ириса, но и формата на окото имат значение. Със светли сенки ще уголемите очите, а с тъмни ще акцентирате върху тях, но и ще ги смалите. Ако очите ви са малки и кафяви, нанесете светъл цвят във вътрешния ъгъл на окото и до веждите, а след това тъмен цвят във външния ъгъл на окото.

Основно правило в гримирането, независимо от цвета, който ще изберете, е за дневен грим да избирате цветове само от едно семейство, но без да нанасяте само един цвят на цялото лице за сенки, червило и т. н. Нюансите на кафявото, неутрални цветове като сиво, светлорозово, прасковено са идеални за през деня. За вечерен грим изберете опушени очи, но не само в черно, а също и в лилаво, зелено или тъмно синьо.

Очната линия е подходяща за дамите с кафяви очи, тъй като прави погледа още по-дълбок. За финал нанесете 2-3 слоя спирала, най-добре черна.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай