Козметика и грим

Правилната козметика за коса и лице в дъждовен ден

18.04.2012г. / 20 58ч.
Аз жената
Правилната козметика за коса и лице в дъждовен ден

Имахме няколко дъждовни дни, в които всичко изглежда малко по-зле отколкото е всъщност, дори и ние. За да не сме бледи и потиснати, с хвърчаща на всички страни коса, в дъждовни дни е добре да приложим някои трикове за красота. С тях ще изглеждаме свежи и жизнени като слънчев пролетен ден.

Коса
Със сигурност ви се е случвало да излезете с прическа от дома си и докато стигнете до офиса косата ви вече да е бухнала и рошава от дъжда и влагата. Причината е, че изтощената коса се поддава по-лесно на влиянието на влагата. Решението – задължително използвайте балсам за коса, когато вземате душ сутрин. По желание след това може да втриете продукт, който да е без отмиване.

Лице
За да не приеме лицето ви сивите тонове на дъждовния пейзаж, е от значение добрата хидратация. Нека фон дьо тенът или дневният крем, който нанасяте в дъждовните утрини да е супер хидратиращ. С помощта на руж направете скулите да изглеждат по-жизнени. В мрачни дни си позволете и една идея повече цвят в гланца или червилото за устни. И разбира се – водоустойчива спирала.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай