Мода

Прическите за лято 2012 – женствеността отстъпва на ексцентризма

26.04.2012г. / 09 23ч.
Аз жената
Прическите за лято 2012 – женствеността отстъпва на ексцентризма

Шоу от седем магически части вдъхнови публиката в зала Рейнбоу Плаза и доказа, че разкошът е постижим и дори необходим не само на сцената, а и в ежедневието. Над 100 души от коафьорското шоу на Лореал поднесоха на професионалната публика – фризьорите, и на журналистите един грандиозен спектакъл, който отпразнува новите тенденции в изкуството на красотата през 2012-а.

През сезона пролет-лято фризьорът е главният участник в търсенето и намирането на нови начини за подчертаване на най-красивото в жената.

Съвършената хармония между отделните елементи в изкуството на разкрасяването беше демонстрирана и от успешното сътрудничество между екипа от фризьори на Калин Куцинов и екипа от гримьори на Кирил Чалъков, в рамките на Моден мастър клас Sompteux. Представянето под надслов „Работилница за кукли“ показа магическото преобразяване на живи модели.

Аксесоарите

Цветовете са бляскави, насложени тон върху тон. Екипът на Калин Куцинов, съставен от Петко Матански, Силвана Петрова, Ангел Василев и Мария Николова, показа няколко кока, които подчертаха завръщането на класиката във формата. За първи път на сцена бяха демонстрирани техники за естетическо боядисване от колористите Ася Димитрова и Радка Маринска.

Новата колекция утвърждава класически аксесоари като цветето, плитката и перото в косите като връх на модерни тенденции, а не като знак за отминала тържественост. Класиката е по-жива от всякога. Разкошът не е привилегия, а достижима цел с помощта на новата колекция цветове, които разкриват палитра от блестящо русо, през жизненокестеняво и червено до екстравагантното виолетово.

Гримът

Естествен, прозрачен тен, подчертани очи с обемни мигли и свежи устни в нежни цветове са основни трендове, които завладяват модните подиуми. Тайната на безупречния, порцеланов тен е разкрита: преливане и отразяване на светлината се постига със серията продукти за тен LUMI MAGIQUE: база, фон дьо тен за блясък и матиращ фон дьо тен. Ефект гола кожа с хибридния ББ крем NUDE MAGIQUE. Много блясък по скулите и клепачите за нежен финиш. Нежни, гладки устни: тази година парижката марка дава още повече изтънченост с новата колекция червила ROUGE CARESSE: истинска милувка и грижа за най-съблазнителна част от женското лице.

Екип от 80 фризьори, 10 гримьори, 8 стилисти и 60 модела превърнаха фризьорското шоу в съвършен спектакъл от прически, мода, грим, лайфстайл. Екипът на Арлет откри форума с дефиле, демонстриращо оригиналното виждане за съвременна мода в косите, подплатено с познание и търсене на класическата женственост и традициите. Santimental Swingers допълниха хармонията между мода и лайфстайл, синхронизирайки до съвършенство изпълнението си с ревюто на моделите.

Акценти

Акцентът остава бретонът – на нивото или под веждите. Модерни са късите към средните дължини на косата с небрежно естествено излъчване. Цветовете на 2012 варират от рубинено през натуралночервено до топъл меден цвят с леки златисти нотки.

Екип, съставен от едни от най-добрите фризьори в България, ръководени от Васил Атанасов: Милена Найденова, Катя Трайкова, Ангел Трендафилов и Петър Гогов, показа на сцената най-новите визии за 2012 – Жената с шапка от коса, Жената – лъвица и Жената, облечена в дреха от коса. Това са последните артистични вдъхновения, наложени от Парижката къща на фризьорството, при които се достига кулминация на връзката между коса и мода.

Последната част от шоуто, в която, Вени Игнатова, Васил Атанасов, Васил Михайлов, Поли Гемеджиева и Петър Гогов представиха едновременно индивидуалните си виждания за новите модни послания на марката, вдъхновение за професионалната публика. Основният цвят в представянето на този звезден екип беше меднорусо – светлите нюанси в косите бяха и артистичен реверанс към свежестта на новия сезон. Дрехите на моделите бяха плод на успешното сътрудничество между фризьорския екип и дизайнера Виргиния Здравкова. Истинско произведение на изкуството, роклите, показани на шоуто, представляваха богатото разнообразие на класическата женственост: подчертаващи тялото – силуети тип молив и русалка, с широк обем под талията, много голи гърбове и дантела. Цветовете на дрехите подчертаваха цветовете в косите: черно, теменужено, червено, златно и сребърно. Петимата фризьори имаха възможност да представят вижданията си в пълен унисон с тоалетите на своите модели – защото вдъхновението на всеки от тях беше допълнено с рокля, изработена специално за всяка отделна прическа.

Прочетете още:

Коментирай