Мода

Елена Златева е българският победител в международен конкурс за дизайн на бельо

26.04.2012г. / 17 46ч.
Аз жената
Елена Златева е българският победител в международен конкурс за дизайн на бельо

Националният финал на световния дизайнерски конкурс за най-вдъхновяващо бельо „Triumph Inspiration Award“ 2012 се състоя на 25 април в зала 6 на НДК. Победителката е Елена Златева, 2 курс НХА със своя модел, наречен „Танцът на дракона“.

Вторият финалист в конкурса е Виктория Огнянова, магистър НХА с модела Endless Love (Вечна любов), а класираният на трето място е Мария Ничева, 3 курс НХА с модела „Шейпшифтинг“. Специалната награда на списание Elle спечели Валентин Апостолов, 3 курс НБУ с модела „Китайски йероглифи“. В конкурса участваха общо 20 студенти от Националната художествена академия (НХА), специалност „Мода“ и от Нов български университет (НБУ), програма „Моден дизайн“, които представиха своите интерпретации на темата „Дракони и пеперуди“ на вълнуващ ревю-спектакъл. Всички те получиха поименни сертификати за участието си в престижния конкурс.

Победителят в националния конкурс ще представи страната ни на световния финал през октомври тази година в Шанхай, като разходите ще се поемат изцяло от организатора. Победителят получава и възможност за шестседмичен стаж в списание Elle, медиен партньор на българското издание на конкурса. Класираният на второ място ще пътува за Лондон по време на седмицата на модата през месец юни, като разходите ще се поемат от Perwoll (Henkel) и ще има възможност за четириседмичен стаж в списанието. Наградата за класирания на трето място е двуседмичен стаж в списанието – медиен партньор, както и интензивен курс по английски в езиковия департамент към „Дарби Колидж“.

Авторитетното жури, което оценява моделите на тазгодишните участници в националния финал, бе в състав: председател – Дора Блек-Хемплер – управител на „Триумф интернационал София“ и членове – проф. д-р Любомир Стойков – председател на „Академията за мода“, Екатерина Робова – Мениджър Маркетинг и Продажби на Henkel Bulgaria, Бистра Илиева – управител на Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби“, Кирстен Хансен – директор на Колеж по моден дизайн гр. Хьойер, Дания, Петра Денчева отговорен редактор на списание Elle и известния български художник – Николай Панайотов. Докато журито вземаше своето трудно решение, гостите в залата се насладиха на музикалните изпълнения на момичетата от стринг електрик трио „Акцент“. Сред ВИП гостите на събитието бяха: Деси Бакърджиева, Теди Кацарова, Катя и Здравко от дует „Ритон“, дизайнерките Жана Жекова, Албена Александрова, Йорданка Чернаева и дъщеря й Росица Рангелова, Весела Драганова, Жана Христова, Павел Цветков, моделът и актриса в сериала „Отплата“ Ива Янкулова и др.

Прочетете още:

Коментирай