Семейство

Как да си направим сватбен плик за пари?

27.04.2012г. / 14 33ч.
Вергиния Генова
Как да си направим сватбен плик за пари?

Канени сте на сватба и се чудите какво да подарите. Вече почти никой не мисли за сервиз, ваза, техника, а всеки търси дискретно пликче, в което да сложи сумата, която е решил да подари. Модерно е да се подаряват пари.
Нямам много добри спомени, но мисля, че навремето са се подарявали и подаръци за младото семейство от рода на тенджери, сервизи и тигани, а освен това и пари. Булката е минавала да поздравява гостите и са я окичвали с пари. Може би сте виждали такива чернобели фотографии с гердани от банкноти. Тази традиция донякъде е прекъсната, може би защото сме изпаднали в постоянна криза и по този случай вече не може и двете – или пари, или подарък.

Не знам дали може да се види съвременна булка окичена със стотачки, но със сигурност получават пари – удобно и за гостите и за младоженците.
На нас като гости ни остава задачата да намерим хубав плик и картичка. Има специализирани магазини, където може да закупите ръчно правени сватбени пликове за пари и картички, но може да се опитате да направите и сами.
Най-лесният плик за пари, който съм измислила е възможно най-елементарен.
Трябва ви само красив картон – най-добре перлен. Продават във всякакви цветове и с всякакви щампи – релефни сърчица, пеперудки, цветя.

Тъй като този картон сам по себе си е красив – няма нужда от допълнително наслагване на хартии, надписи, рисунки и т. н. Сгъвате го във форма на писмо, изрязвате капачето, залепвате и готово. Аз например, за да изрежа капакът във форма на елипса ползвам една чиния. Може да експериментирате – полукръг, квадрат, нестандартна форма.
След което може да апликирате с цветни камъчета, сатенени панделки или цветчета от органза. Вътре мушкате банкнотата и малко листче с пожелание и ви остава много време, за да се погрижите и вие да сте красиви на сватбата.
Ако имате повече време може да изработите и картичка – във форма на сърце, във форма на булчинска рокля, да си купите пънчове или сватбени печати. Като направите пликове за няколко сватби ще сте почти готови да си направите сами покани за своята сватба.

Прочетете още:

Коментирай