Мода

Как да изберем подходяща лятна шапка

03.05.2012г. / 22 11ч.
Аз жената
Как да изберем подходяща лятна шапка

От незапомнено студената зима сякаш изведнъж скочихме в лятото, а най-тематичният аксесоар за горещите месеци е шапката. Тя не само ни предпазва от опасните слънчеви лъчи и жегата, но акцентира и върху индивидуалния стил на жената. Не се отказвайте с изречението „На мен шапка не ми отива“, а изберете според няколко основни критерия.

Цвят на лицето и косата
Не винаги е лесно да съчетаете цвета на шапката с облеклото, но пък цвета на лицето и косата ви не се мени. Изберете любимия си цвят, който знаете, че винаги ви отива и е в контраст с лицето и косата. В противен случай лицето и шапката ще се сливат в едно голямо петно.

Форма на лицето
Ако лицето ви е кръгло, изберете широкопола шапка. В случай, че е четвъртито, потърсете модел, който да омекоти линията на челюстта – например капела с цветя или други орнаменти върху нея. На сърцевидното лице подхожда барета, клоше и шапки със средна периферия.

Позиция на шапката
Изпробвайте различни позиции на шапката върху главата ви – назад, напред, встрани, защото небрежното й поставяне върху темето не винаги е подходящо.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Мери ( преди 11 години )
А най-лесно се МЕНИ ЦВЕТЪТ НА КОСАТА, РЕДАКТОРИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мери ( преди 11 години )
На избраната снимка е лятна шапка, точно съответкстваща на статията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота