Мода

Мода на точки като кралиците

17.05.2012г. / 10 05ч.
Надежда Маринова
Мода на точки като кралиците

Когато не знаете какво да облечете, вземете роклята или ризата на точки – те са вечно модерни. Може би с лек винтидж привкус, което ги прави още по-сладки. Те са толкова непреходни, че никога не слизат нито от модния подиум, нито от витрините.

Всичко може да е в точки – роклята, полата, блузата, ризата, чантата, шалът, обувките. Една класическа кройка тип „малката черна рокля“ ще ви служи години наред, стига да не си промените фигурата.

За офис облеклото изберете неутралните цветове – тъмно синьо, черно, кафяво, резеда.

За свободното време облечете жизнерадостни точки в жълто, розово, цикламено, тюркоаз.

Обезателно се съобразете с големината на кръгчетата – малкият и средният размер – малко по-малки от 1 стотинка стоят добре на всички фигури и килограми. Много големите точки вече отиват в друга категория, когато искате да привлечете вниманието към себе си и не са подходящи за деловото общуване.

В добавка към това те оптически ще уголемят фигурата ви и каймак-булките ще станат още по-закръглени, а ниските жени ще бъдат „изядени“, ще се загубят сред точките.

Великолепен аксесоар към изчистената рокля/блуза на точки е златната яка-гердан или просто един-два реда перли.

Неслучайно точките са любим десен на жените в политиката, банковия сектор, актрисите и кралските особи. И да сложим точка на точките в модата – с тях винаги ще изглеждаме елегантни и женствени.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време