Мода

Дженифър Лопес измести Лейди Гага, тя е най-влиятелна в света

17.05.2012г. / 10 38ч.
Аз жената
Дженифър Лопес измести Лейди Гага, тя е най-влиятелна в света

Латино дивата Дженифър Лопес измести от върха на най-престижната класация звезди като Лейди Гага и Опра Уинфри. Сексапилната певица и актриса бе обявена за най-влиятелната жена в света според класацията на „Форбс“, съобщава Dnes.bg.

42-годишната Лопес изненадващо излезе напред с 50 места в сравнение с миналата година в класацията, която „Форбс“ съставя на базата на приходите от дейността, медийното присъствие и популярността в социалните мрежи.

Списанието оценява приходите на Дженифър Лопес през последните 12 месеца на 52 милиона долара. Певицата ги е получила от концерти, като съдия на популярното телевизионно шоу за таланти „American Idol“, от новата си линия облекла и от предстоящото си турне.

Опра Уинфри, която се бори да наложи собствената си телевизионна мрежа OWN TV, след като прекрати миналата година 25-годишното си участие в „Шоуто на Опра Уинфри“, запазва втората си позиция от миналата година. Според „Форбс“ Уинфри е спечелила за 12 месеца 165 милиона долара.

Канадската попзвезда, 18-годишният Джъстин Бийбър също запази миналогодишното си място в класацията. През 2011 г. той дебютира под номер 3.

Поп звездата Риана е включена за пръв път в класацията (под №4) с приблизителни приходи от 53 милиона долара, дължащи се на серията от хитове като „We Found Love“ и „Talk That Talk“, а също на участието си в реклами на компании като Nivea и Vita Coco.

След като миналата година оглавяваше класацията на най-влиятелните знаменитости в света, тази година Лейди Гага се срина до пета позиция с печалби от 52 милиона долара. На шесто място е новият съдия в телевизионното предаване „The X Factor“ Бритни Спиърс.

Звездата се завърна в класацията, от която бе отпаднала миналата година. През последните 12 месеца тя е спечелила около 58 милиона долара, като приходите идват предимно от успешното й турне.

Ким Кардашиян също дебютира в класацията на сп. „Форбс“ под номер 7. Нейните приходи възлизат на 18 милиона долара – най-ниската сума сред класираните на първите 10 места звезди.

Общо звездите, намерили място в Топ 100 от 2012 година, са спечелили 4,4 милиарда долара. А това е малко по-малко от миналата година, когато приходите възлизаха на 4,5 милиарда долара.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота