Семейство

Да промени ли булката фамилията си или не?

21.05.2012г. / 22 38ч.
Аз жената
Да промени ли булката фамилията си или не?

Едно време младоженките не са имали избор каква да бъде фамилията им след сватбата, а директно са приемали фамилното име на съпруга си. Днес възможностите са три – булката може да запази фамилията си, да добави към настоящата си фамилия и фамилията на мъжа си като ги съедини с тиренце или традиционно да вземе името на мъжа си. Каквото и да е решението ви, трябва да го отбележите в документите, които подавате за сключване на граждански брак.

Когато стане дума за венчавка и младоженци, обществото е консервативно и повечето хора предпочитат традициите да се спазват. Приемат, че като не вземе името на съпруга си, жената няма да е толкова отдадена на брака им, че сигурно си има едно на ум, ако се разделят, че се прави на много важна и какви ли не интерпретации, каквито можете да чуете от бабите пред блока.

Всъщност хората не ги засяга личният избор за името на булката, но ако той се различава от обичайното, няма начин да не стане предмет на шушукане още на самата сватба, че и доста след това.
Как постъпихте вие на гражданския брак – приехте ли фамилията на мъжа си или не и какво ви накара да постъпите така?

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
Пламена ( преди 11 години )
До Защитник на традиции: Хубаво нещо са традициите, но ако всички ги спазвахме нямаше да се развиваме, нали? Всяко нещо си има плюсовете и минусите. Аз лично се замислям дали да сложа тире или да приема фамилията без да запазя своята. В крайна сметка има жени, които са изградили някаква репутация с името си и сменяйки го изцяло може да загубят много. Това би трябвало да е избор на Вашата избраница, не мислите ли? А и има нещо друго- това, че не приема фамилията не я прави невярна!Хайде със здраве!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 1 rate down comment
a ( преди 11 години )
Когато спрете да изисквате имейл, може и да ви отговоря.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26 rate up comment 3 rate down comment
Много хитро, ( преди 11 години )
То пък какъв брак ще бъде, ако още на старта му мислиш, как жена ти ще ти изневерява и ще има дори деца от любовиците си
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23 rate up comment 105 rate down comment
Защитник на традиции ( преди 11 години )
За какво ми е тази жена която няма да носи името ми и какво ли семейство ще бъдем щом на старта се разделяме. Хасега злобейте ,че съм бабичка със стари разбирания. Че такава жена може утре и децата да запише на имената на любовниците си /то п6ък всички ще се водят на мен/.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар