Зелено

Козметиката, която пази природата

05.06.2012г. / 16 28ч.
Аз жената
Козметиката, която пази природата

На 5 юни, Световния ден за опазване на околната среда, в Университетската ботаническа градина, козметичната компания „Арома“ официално обяви осиновяването на 52 дка стара естествена българска гора за срок от 25 години. Началото на проекта е поставено преди три години със създаването на натуралната козметична серия Aroma Greenine и фонда Green България, в който се набират средства за опазването на естествените български гори. Набирането на средства във фонда става като 5% от себестойността на всеки закупен продукт от серията се отделят за опазването на горите.

Компанията представи не само резултатите от кампанията за осиновяване на стари български гори, но и резултатите от социално отговорната си политика през годините и посоките на своето развитие. Водещ на събитието в Университетската ботаническа градина бе известната писателка Ваня Щерева, която има изявено природосъобразно поведение, а сред участниците в него бяха г-н Димитър Луканов, Изпълнителен директор на „Арома“ АД, г-жа Ива Икономова, Маркетинг директор в компанията и г-жа Веселина Кавръкова, Програмен ръководител на WWF България, които са партньор на инициативата. На събитието беше показан и специално заснет филм, който представя в детайли осиновената гора и нейната роля в запазването на биоразнообразието.

„Успехът на инициативата на Арома по осиновяване на естествени български гори даде началото и на нетрадиционна природосъобразна кампания и на първата по рода си „Зелена линия“ в София, която има за цел да разнообрази градската среда и да отведе тръгналите по нея столичани към интересни изненади, като ги направи съпричастни към важните екологични проблеми на обществото ни. Следването на „Зелената линия“ – пътека от зелена трева в центъра на София – е символичен акт на подкрепа на усилията за опазване на българската природа и в частност на българските гори. Благодарение на „Зелената линия на Арома“, гражданите имаха възможността за пръв път в България да прекосят градските тротоари по пътека от естествена трева, за да достигнат до „Дървото на обещанията“. Освен, че закачиха личните си послания на него и някои от тях бяха публикувани в социалните мрежи, всеки имаше възможността да се снима на специално създадена и декорирана с естествен мъх стена. „Зелената линия на Арома“, започваща от Народна библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ и завършваща в Борисовата градина при езерото „Ариана“, ще продължи да функционира до 9 юни 2012 г. (събота).

Кампанията включва също и провеждането на „Зелен уъркшоп“, на който посетителите ще могат да получат информация за ролята на старите гори и биоразнообразието, да научат важни за опазване на природата факти, които да ги направят съпричастни към природосъобразния начин на живот, както и да се запознаят с предимствата от използването на козметика с натурални съставки. Използването на козметични продукти с натурални и екологично чисти съставки влияе благоприятно на човешкия организъм, засилва сетивата, допълва по естествен начин благосъстоянието на човека, като създава хармония с природата.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време