Интимно

Помощ, мъжът ми хърка!

08.06.2012г. / 10 05ч.
Нина Иванова
Помощ, мъжът ми хърка!

На някой може да му се стори нищо и никакъв проблем, дори смешен, но за много жени хъркането на половинките им се струва като края на света! Статистически погледнато хъркането често се явява и като причина за развод, колкото и да не се вярва на някои.

Ако и вашият приятел/съпруг хърка бясно и това ви пречи да спите спокойно, има няколко варианта за действие:

1. Заведете го на лекар

Понякога хъркането може да се причини от проблеми с дихателните пътища, с ушите и зъбите или пък синузит. Без да се плашите, но хъркането може да е симптом и на някои по-сериозни заболявания. Затова потърсете специалист по уши, нос, гърло и се консултирайте.

Хъркането често е резултат от сезонни алергии, като сенната хрема например. И само една консултация с алерголог може да реши проблема ви завинаги.

2. Купете си тапи за уши

Ако се окаже, че мъжът ви няма здравословен проблем (дано!), то може би просто си похърква от време на време, трябва да вземете нещата в свои ръце. Може да изглежда смешно, като сцена от филмова комедия, но наистина тапите за уши вършат чудесна работа. Единственият минус е, че може да пропуснете да чуете алармата сутрин за работа...

3. Обръщайте го на една страна

Често хъркането на мъжете се проявява най-силно, когато спят по гръб. В такива случаи през нощта може да го обръщате да спи на една страна. Когато мъжът спи по гръб, въздушният поток понякога е затруднен. Затова, ако го обърнете да спи на една страна, въздушните пътища ще пропускат малко повече въздух и хъркането ще спре, поне докато той не се обърне отново по гръб.

4. Спете на отделни легла

Ако нищо не ви помага в битката с хъркането, единственото решение, за да не се разделите тотално или да се карате непрекъснато, заради безсънните нощи, е спането в отделни легла или и в отделни стаи. Разбира се, това не означава, че се разделяте окончателно, просто няма да си пречите на почивката.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
а ( преди 11 години )
А ако жена ми хърка какво правим?да и бия шута ли
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време