Семейство

Пари назаем – гледай си работата!

19.06.2012г. / 10 15ч.
Надежда Маринова
Пари назаем – гледай си работата!

Да дадете пари назаем е най-вероятният начин да се скарате с колеги, приятели и роднини, но рано или късно на всеки му се случва да му поискат. Дали ще дадете?

1. Отказвате – в тази криза всеки да си прави сметката; вашето финансово положение също не е цветущо; имате деца и стари родители – не се знае дали утре-другиден няма на вас да ви потрябват; никой в семейството ви не дава пари назаем – така сте възпитани и това е фамилна политика и стриктно житейско правило.

2. Банки вече има под път и над път, а заложни къщи – на всеки ъгъл. Там паричните взаимоотношения са строго регламентирани и няма мърдане от връщането на дълга – ако им изнася!

3. Премисляте за какво им трябват парите: не могат да си платят вноската по кредита; за животоспасяваща операция; за наложителен ремонт на жилището и след това решете дали ще помогнете.

4. Най-гадният номер е да дадете пари назаем, да ви забавят връщането и да се засечете на плажа на Приморско.

Изобщо – когато са замесени парите, отношенията между братовчеди, лели, лелинчовци, стринки, чичовци, първи и по-далечни приятели или колеги от офиса стават много сложни и направо на ръба на изпитанието.

Снимка: Надежда Маринова

Прочетете още:

Коментирай