Мода

С 6 стъпки ще намерим своя стил на обличане

04.07.2012г. / 20 27ч.
Надежда Маринова
С 6 стъпки ще намерим своя стил на обличане

Има жени, които на 20 години избират подходящите дрехи за подходящите случаи, наясно са с плюсовете и минусите на фигурата си и съответно ги подчертават или коригират с цветове и кройки. Други, на 30 едва проглеждат в света на модата. Трети цял живот правят неудачни покупки в магазина, гардеробите им са пълни с дрехи, които не им отиват и вечно са с неподходящо съчетан тоалет.

Вкусът към хубавата и хармоничната дреха понякога идва с раждането, друг път трябва да положите усилие да изучите тънкостите на стиловете, десените, дрескодовете – всички лабиринти и подводни камъни на модния свят. Ето най-важното, което трябва да знаете:

1. Решете как искате да изглеждате: строго, елегантно, скромно, изискано, ексцентрично, артистично, игриво, еротично, спортно.

2. Помислете как не бихте искали да изглеждате никога и при никакъв случай.

3. Подберете цветовата гама на гардероба си в съответствие с вашия цветотип – (4-те типа са пролет, лято, есен и зима).

4. Определете кой тип е вашата фигура – отбележете всичките й достойнства и недостатъци.

5. Анализирайте настоящите модни тенденции.

6. Проучете различните стилове на обличане и дрескодове.

Съчетайте 6-те точки и изберете стила, към който ще се придържате. В случай, че не можете да се справите сами или с помощта на приятелка, обърнете се към професионален стилист, който ще ви начертае точните модни ориентири и формули, за да бъдете винаги и във всички случай перфектно облечена и красива жена.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай