За дома

Мъртви снимки на стената – какво съветват биоенергетиците

08.07.2012г. / 11 11ч.
Надежда Маринова
Мъртви снимки на стената – какво съветват биоенергетиците

Може ли да държим на стената снимки на починалите ни роднини – биоенергетици, психолози и сърцето ще ви дадат различни съвети.

Въпросът с мъртвите снимки у дома е много деликатен и индивидуален. Става дума за много съкровени чувства, семейно възпитание и личностна нагласа:

  • имаме ли нужда от материално всекидневно напомняне за заминалия си близък човек или е достатъчно да го пазим в сърцето си;
  • семейна традиция е да спазваме култ към предците и корените;
  • така правят другите, затова и аз ще окача татко на видно място в хола;

Биоенергетици и знахарки

Не закачвайте по стените снимки на мъртви, защото ще изсмукват жизнената ви енергия. Ако в дома ви има такива и не можете да ги махнете, знахарки предлагат да нарисувате на задната страна на снимката кръст. Не слагайте на стената едни до други снимки на мъртви и живи.

Фъншуй

Мъртвите снимки създават негативна енергия в дома. Не ги слагайте на видно място, нито в коридора, спалнята или хола. Най-добре ги пазете в затворена кутия или в албум.

Психолози

Снимката на починалия не гълта енергията ви, но всеки път, поглеждайки я, ви връща в миналото, кара ви да изживявате отново и отново болката по загубата на любимия ви човек. Ако имате вътрешна потребност да закачите снимката на стената, направете го, изживейте мъката си. Когато болката утихне, може да мине 1, 2 или 4 години, сами ще решите дали да я свалите. Ако споменът е много болезнен и ви кара непрекъснато да плачете и не можете да вършите всекидневните си задачи, не е добре да закачвате снимки из цялата къща. Вместо това ги подредете в специален албум.

Сърцето

Мъртвите снимки ни напомнят, че животът е кратък и трябва да го живеем с радост и мъдрост. Оставете суеверията и слушайте сърцето си – ако снимката не ви удавя в тъга и печал, оставете я на стената.

Почивайте в мир

Пак според психолозите мъртвите снимки може да ни причиняват болезнени спомени, ако сме имали спорове, обиди и претенции към починалия човек. Единственият начин да се успокоим е като му простим – от цялото си сърце и от дъното на душата си. Тогава ще заживеем в мир и снимките няма да ни пречат или плашат.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай