За дома

Картини от пясък – мил спомен от лятото

24.07.2012г. / 09 28ч.
Вергиния Генова
Картини от пясък – мил спомен от лятото

Ще ви разкажа за интересни и много креативни продукти, подходящи за деца и възрастни.

Предлагат се разнообразни комплекти за развиване на фината моторика на децата, които след това се превръщат в произведение на изкуството, което можете да сложите в паспарту или в рамка и да украсите коридора, кухнята, детската, всекидневната – каквото решите. Може разбира се да се превърне в подарък за баба и дядо.

Има разнообразни комплекти – подходящи за момичета и за момчета. Момичетата могат да си направят гривни и колиета, а момчетата страшни маски и замъци.
Едни от комплектите са за рисуване с флумастери, други с моливи и печати. В трети пък се изтрива като с гума и от долу се показва истинската картина.

Най-интересните са с цветен пясък. На картон предварително е отпечатана картината и различните детайли са обозначени с номера. Всеки номер съответства на определен цвят от комплекта цветни пясъци. Идеята е с малък инструмент да се отлепят примерно първо всички части с №1 и да се посипят със съответния цвят пясък. След това се изстъргват следващите и така докато цялата картина не се покрие с пясък и не я видите в истинската и красота и блясък. Тъй като е на принципа на двойно залепващото тиксо, когато отлепите елемента и поръсите с пясъка той залепва много добре. И най-хубавото е, че си остава така за дълго време. Идеално е за подарък и занимание в летните горещини. И после наистина ще си имате интересни картини.

Ако пък цената на комплектите не ви хареса, спокойно може да вземете идеята и да си направите нещо подобно и с подръчни материали. Важното е децата да се забавляват и да развиват усета си за красота и хармония.

Продуктите може да намерите в книжарница „Слънчоглед“, а може би и на доста други места.

Снимка: Вергиния Генова

Прочетете още:

Коментирай