За дома

Бойлер за профилактиката на топлата вода - ценни съвети

02.08.2012г. / 11 53ч.
Надежда Маринова
Бойлер за профилактиката на топлата вода - ценни съвети

В София вече започна голямата профилактика на топлата вода. Районите ще са лишени от нея за месец, други за два. Някои отдавна са сложили бойлер, други планират да го направят. Какво трябва да имаме предвид?

1. Бойлер от 50 л. ще ви е достатъчен, защото няма да го ползвате целогодишно, а само аварийно. Цената им е около 200 лв. - плюс-минус 10-20 лв.. Но обърнете внимание при поръчките он-лайн, че всъщност отстъпката в цената се начислява после в таксата за доставка.

2. Премерете размерите на мястото, където ще го поставите. При един и същ обем на бойлера различните фирми имат разлика в големината от няколко сантиметра, които може да са фатални.

3. Внимателно проучете марките. Тъй като разликите в цените не са големи, когато става дума за техника, не се стискайте, а купете по-скъпото. Направете ваше проучване сред познати и приятели от коя марка са доволни. Много важно условие е да попитате в магазина дали избраната от вас марка има сервиз в България.

4. Наемете добър водопроводчик, за да сте сигурни в качествения ВИК и електро монтаж. Най-добре се посъветвайте с него за марката и мястото на поставяне. Внимавайте със самоуки съседи-майстори - може да спестите пари, но да не сте сигурни, че бойлерът е безопасно поставен.

Средната цена за работа на водопроводчика за поставяне на бойлер е 100 лв. (тук може да влязат и материалите). Така удоволствието да имаш топла вода през профилактиката ще ви струва инвеститиция от 300 лв. Купуването и поставянето на бойлер отнема половин ден - можете да решите още днес.

Снимка: Reuters

Прочетете още:



 


 

Коментирай