Бременност

Нормално е съпруг да изневерява на бременната си жена

07.08.2012г. / 11 12ч.
Надежда Маринова
Нормално е съпруг да изневерява на бременната си жена

Бременна съм, а мъжът ми си има любовница! Вижте добри съвети от психолог.

Има случаи, при които мъжът си хваща любовница, докато жена му е бременна, но това не означава, че той не обича съпругата си или че не иска бебето. По време на бременността таткото не изпитва тези нежни чувства към бебето, които изпитва майката. Чувството за бащинство идва много по-късно, седмици или месеци след раждането.

Докато жена му е бременна, мъжът психологически се чувства отритнат, пренебрегнат. В мислите на жена му той заема вече второто място, защото първостепенното внимание е насочено към бебето. Изневярата му е продукт на ревността му от бебето. Затова той търси внимание и оценка от друга жена.

Когато бъдещата майка научи, че съпругът й й изневерява, е нужно да се зареди с огромно търпение и мъдрост, за да запази вниманието на мъжа към себе си, тъй като в този момент самият той се нуждае от поддръжка и опора. Възможно е, бременността толкова да е увлякла жената, че вниманието му.  Може да говори с него за очакването на новия човек в семейството, да се съветва и да му показва, че има нужда от него.

За много мъже такава сексуална история е нещо несериозно, временно и не бива да повлияе на семейството. За тях това не се брои за предателство, нито за изневяра, а е доказателство за тяхната мъжественост.

Съветът на психолога:
Ако прецените, че ситуацията отговаря на горнитие описания и не искате развод, просто трябва да простите, иначе болката и обидата ще останат във вас и ще ви торзомят с години.

Ако изневярата се е случила веднъж, обсъдете го с мъжа си, но само в един разговор, не в сто и един. Вземете решение и никога повече не повдигайте въпроса, нито му го натяквайте при всеки удобен случай. Запазвайки мъжа си, вие запазвате бащата на детето си и щастието на малкия човек.

Не се чувствайте като жертва на семейството си, обичайте и бебето, и мъжа си. Тепърва след раждането ви предстоят още много моменти на адаптация – кърмене, недоспиване, хранене и т.н. На мъжът също му трябва време и подкрепа психологически да влезе в новата си роля на баща. Но не забравяйте, че въпреки бременността си, предстоящото раждане и повята на новия член на семейството, вие двамата си оставате двойка – обличайте се красиво, съблазнявайте го и любовта ще продължи да гори.

Снимка: Reuters

Прочетете още:


 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
jana ( преди 6 години )
да оня ден разбрах ,че докато жена му раждала той ми се натиска да се виждаме,ненормалник,добре ,че го отрязах ,ега ти мъжете,вместо да е при жена си и бебето,той ще ме врънка да се срещаме ,а и аз си имам дете и мъж и не съм си и помислила за него,явно все повече семейството не е ценност
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
tanq89 ( преди 10 години )
i koe mu e normalnoto tova samo muj go e pi6al nqma ni6to normalno.daza trqbva da q obi4a pove4e.ai bremenite sa po seksualno aktivni
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 0 rate down comment
Nadia ( преди 11 години )
Кое безмозъчно същество успя да измъдри тези глупости!? Можеби авторът трябваше да допълни, че освен да изневерява на бременната си съпруга е напълно нормално мъжът да се напива всяка вечер и да я спуква от бой например. Колко емоционално оразян, морално пропаднал и неадекватен човек трябва да си, за да пишеш за най-съкровенния и важен период на една жена и един мъж по този начин?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9 rate up comment 0 rate down comment
Elll ( преди 11 години )
Омръзна ми от статии, които казват как трябва да изгледжат, да се държат, какво да понасят жените. Хоррааа вие луди ли сте, той ще ми изневерява, а аз трябва да се обличам красиво, съвсем изкукуригахте
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
98 rate up comment 0 rate down comment
ми ( преди 11 години )
глупости...такива мъже вместода са до вените им изневеряват,като иска секс да го тарси при собствената си,това неможеда е поводза изневяра ,свсички тези статии ...немогат да се приемат за нормални,а такова поведение и то,смешно става с тия изневери,едва ли толкова да немогат да се въздържат....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
63 rate up comment 0 rate down comment
Мелиса ( преди 11 години )
Айде ако обичате, ще имам грижата да обясня на моята дъщеря, която е в момента тийнейджърка, просто да не чете това списание и списания като вашето. Госпожата, която се е изживяла като журналистка с тази статия, да обяснява на щерка си да приема за нормална изневярата на съпруга си, докато тя е бременна. На моята дъщеря аз ще обясня кое е нормално. Егати извратеното общество, което ни докарахте, *** недоучени...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 63 rate down comment
Албена ( преди 11 години )
Трай бабо, да не стига. Нещата никога не са черни и бели. На моя добра приятелка мъжът й изневери точно докато беше бременна, било случайно, сега си живеят щастилви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
137 rate up comment 1 rate down comment
viktoriya ( преди 11 години )
Що за простотия е това? "Изневярата му е продукт на ревността му от бебето. Затова той търси внимание и оценка от друга жена." Какъвто ще да е продук тая изневяра неможе да ме убедите, че е нормално мъжа да изневерява или че ако се случва го правят нормални мъже.Напротив, нормалните мъже възприемат жена си като нещо свещенно и мило създание в този момент и по-скоро секса отива на второ място а не жената.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар