Интимно

3 причини да не купувате общ дом с гаджето

12.08.2012г. / 19 35ч.
Нина Иванова
3 причини да не купувате общ дом с гаджето

Толкова много се обичате с партньора си, че вече сте узрели за голямата стъпка - да живеете заедно в общ дом.

Обмисляте решение да изтеглите жилищен кредит и да купите свой собствен апартамент, в който да живеете щастливо и спокойно до края на дните си. Дотук добре, но помислихте ли за рисковете, които поемате с тази прекалено голяма стъпка?

3 причини, поради които не бива да купувате общо жилище с гадже:

1. Не сте женени

Сега сте влюбени и на седмото небе от щастие, че сте намерили идеалната половинка. Вярвате, че винаги ще сте безмерно щастливи, но уви, рутината във връзката няма да подмине и вас след време. Ако сега купите общо жилище, помислихте ли колко трудна ще е подялбата му след време, ако случайно стане така, че се разделите? Бъдете реалисти и не прибързвайте с покупка, освен ако не сте семейна двойка.

2. Липса на финансова сигурност

Иска ви се имате дом, и това е съвсем нормално. Но в условията на финансова криза и висока безработица, трябва доста да се подсигурите, че ако в един момент един от двамата остане без работа, ще може да изплащате жилището само с една заплата.

3. Слабо доверие в партньора

Ако не усещате достатъчна сигурност в партньора и имате дори най-леки съмнения, че може да понесе тази голяма отговорност, не предприемайте стъпката. Общ дом, общ кредит, общи задължения. Собствения дом е колкото голяма радост за притежателите, толкова и неимоверна отговорност.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай