Свободно време

Как да прекратим финансовите си кошмари

16.08.2012г. / 13 57ч.
Снежана Проданова
Как да прекратим финансовите си кошмари

Пазаруването е слабост на нежния пол. Шопинг терапията намира място в живота на все повече жени. Но скоро финансовите проблеми в семейството започват да се поставят на дневен ред и се търсят начини за преодоляването им.

Без помощта на специалист, с малко повече самовнушение и воля можете сами да прекъснете безразборното пазаруване и да съсредоточите средствата си върху по-сериозни неща. Открийте кое ви провокира да харчите пари.

Скуката, гневът, безпокойството? Щом си отговорите на този въпрос, намерете начин да преодолеете психологическия фактор. Много рекламни агенции са наясно със слабостите на жените и влагат усилия, за да ги манипулират. Не се оставяйте на симулирани намаления да изпразнят портмонето ви.

Страх ли ви е да погледнете сметките за ток, вода, парно, телефон? Важно е да имате ясна представа от доходите и разходите си, за да знаете какво количество пари можете да си позволите да изхарчите ежедневно.

За да ограничите разходите, поставете си финансова цел, открийте сметка в банката и се научете да спестявате. Когато мисленето на човек е целенасочено,  по-малко вероятно е странични фактори да се месят в решенията ви. В един момент ще откриете спокойствието от финансовата стабилност и едва ли ще се върнете към безразборното харчене на трудно изработените пари.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай