Козметика и грим

Руж и димни сенки за есен 2012

23.08.2012г. / 00 17ч.
Снежана Проданова
Руж и димни сенки за есен 2012

Посрещнете есента с нов такт към палитрата от цветове и нюанси на вашите гримове. Изберете какво излъчване да придадете на лицето си, следвайки съветите на професионалистите.

1. „Димен” поглед
Очертайте с кафяв молив клепачите си. За повече драматичност можете да потъмните и вътрешния контур на очите си. Пристъпете към сенките в цвят какао и ги нанесете до края на очните ябълки като не забравяте да оставите лек намек за тях и на долния клепач. С тампон за грим нанесете сребърна пудра във вътрешния ъгъл на очите. И разбира се – накъде без спирала?

2. Привлекателна руменина
Като за начало нанесете хидратиращ крем, защото върху него по-лесно ще разнесете ружа. С кръгови движения размажете върху скулите си по малко от течния руж, докато не придобие естествена прозрачност.

3. Прасковен оттенък
Поставете бледорозови сенки в средата на всеки клепач и ги разнесете към края на веждите. Това ще „отвори” окото ви. Изберете за руж един нюанс по-тъмен цвят, а за устните всяко прасковено червило или блясък, ще свършат идеална работа.

4. Завладяващо червени устни
Очертайте устните си с червен молив като внимавате цветът му да не е по-тъмен от цвета на червилото. Също така, не излизайте от контура на устните си. Нанесете червилото с четчица и за завършек, допрете устните си до салфетка, която ще поеме излишното количество. 

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време