Семейство

Азис и чалга певици лъснаха по тетрадките

29.08.2012г. / 12 57ч.
Надежда Маринова
Азис и чалга певици лъснаха по тетрадките

Две седмици преди началото на учебната година на пазара се появиха тетрадки и скицници с Азис и други чалга певици. И за да е пълен абсудрът, тетрадките се продавата в комплект с дискове на тяхното творчество - съобщи Dnes.bg, цитирайки "Труд". Песни с текстове като "моето тяло жадно обгрижваш с ръце, нека... всичко се тресе" са изобилие в предлаганите дискове.

Всяка година производителите на тетрадки ни изненадват с нова мода, но този път Скалата и другите хит бойци от близкото минало изглеждат като Червената шапчица и Седемте козлета.

Ето че пак псевдо културата излеза с едни гърди напред пред официалното образование като го изпревари и започна ограмотяването на скъпите ни деца далеч преди 15 септември. Ето вече вече сме в крак и с международните тенденции в образованието, където на места дават домашно по секс.

Колко хубаво би било на тетрадките да стоят ликовете на композитори, художници, философи, писатели, поети! Дори тетрадките с тесни и широки редове и малки квадратчета нямат нужда от анимационни герои - шарените човечета и без това са достатъчно популярни. Нека влеем в очите и в главите на растящото поколение малко истинска култура.

Снимка: Reuters

Прочетете още:
Раници и подвързии – колко пари харчим за училище
Какво да не слагаме в раницата, за да не тежи толкова?
Тетрадки с "Училище за вампири", скицник с Нина Добрев

 

Коментирай