Мода

Есенните дрехи блестят в злато и сребро

10.09.2012г. / 11 34ч.
Снежана Проданова
Есенните дрехи блестят в злато и сребро

Есенната мода 2012 налага тенденции в оригинални щампи, ефектни мотиви и всичко това гарнирано със златни и сребърни отблясъци.

Както можем да предположим, през есенното носталгично настроение ще трябва да наблегнем на дълбоки и наситени цветове. Червеното ще е най-актуално през идните месеци, независимо дали платът е матиран, или пък бляскав. Предимството на този цвят е, че можете да го съчетаете успешно с много и най-различни тонове на червилото си или да намерите подходяща чанта като идеален завършек на тоалета си.

Сега е моментът да заложим на блясъка и разкоша. Златни, сребърни, лъскави мотиви по цялото облекло играят ролята на идеални акценти. Но не спираме само дотук – цял панталон в метални отблясъци или блуза със заслепителна бляскавина ще са съвсем в реда на нещата, затова не се стеснявайте, а с естетичен подход заложете на блясъка.

Щампите отново заливат модните подиуми. Идеални са за почти всички случаи и се вписват в представите ни за спортно-елегантно облекло, официален тоалет или дреха за всеки ден. От главата до петите – щампите ще бъдат мотивът, който ще разнообразява есенното меланхолично настроение.

За връхната дреха почти няма ограничения. Основно се набляга на едри сака с големи копчета, които придават едновременно небрежен и изискан вид. Къси или дълги, стига да са комбинирани с клин или прилепнал панталон, можете да разчитате, че сте с правилния крак в модата.

Шапките с периферия отново се връщат на главите ни, въпреки че вече ще ни пазят повече от вятъра, не от слънцето. В случая се залага повече на ефекта – цвета на шапката или килнатата периферия. Дизайнерите, разбира се, са помислили и за здравето ни, предлагайки ни меки вълнени и платнени шапки и такива с кожа с косъм.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай