Интимно

Страховете, които ни пречат да създадем връзка

18.09.2012г. / 09 04ч.
Нина Иванова
Страховете, които ни пречат да създадем връзка

Все повече млади хора избират пътя на свободата, не желаят да се обвързват със сериозния ангажимент семейство, деца, общо жилище. За някои това е скучна представа за бъдещето, която откровено избягват, а други просто изпитват страх да имат сериозна връзка.

Кои са големите страхове (често неоправдани), които „пазят“ хората от любовта:

Страхът от предателство и наранено сърце

Голяма част от необвързаните хора крият истинската причина да не започват връзка. Огромният страх, който таят повечето е притеснението, че ще бъдат наранени или предадени от любимия човек. Дали чрез изневяра или просто че ще спрат да ги обичат, това е основната причина хората да бягат от любовта и да разчитат на еднодневните свалки.

Страхът, че партньорът ще е същият като бившето гадже

Не малък процент от необвързаните споделят, че най-големият им страх от нова връзка е да не би новият партньор да се окаже същият като предишния, който ги е наранил и обидил. Това е глупав и неоправдан страх, на който не бива да се базира личният ви живот. Най-хубавото на този живот е разнообразието и ако се оставите на течението и на сърцето си, може да срещнете наистина голямата любов!

Страх, че партньорът ще ви промени

Често в стремеж да запазим връзката и да угодим на половинката, правим компромис със собствената си личност, с желанията, мечтите, дори с принципите. Това е и основната причина, която спира много хора да се отдадат на любовта и тръпката.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай