Козметика и грим

Лесни прически с гел за коса

28.09.2012г. / 09 57ч.
Надежда Маринова
Лесни прически с гел за коса

Гелът за коса се използва върху мокра и суха коса – зависи какъв ефект искате да придадете на прическата. Ето няколко предложения, които може да опитате, без да ходите до фризьорския салон.

За къса коса

Ефектът на мокрите коси се постига лесно върху влажна коса. Вземете малко количество гел (не прекалявайте, защото вместо мокър, ще придобиете мазен ефект), разтрийте го между пръстите си и разрошете косата. Изправете я нагоре и изсушете леко със сешоар.

За средна коса

За да дадете посока на косата, използвайте гел върху влажна коса. Сложете съвсем малко гел между дланите, разтрийте и структурирайте прическата и изсушете със сешоар.

Върху влажна коса с малко количество гел на пръстите и дланите разтрийте главата, като внимавате да не втривате в корените. След това оформете желаната прическа и изтеглете няколко кичура, като ги намажете с гел по цялата им дължина.

Върху суха, подстригана на етажи коса подчертайте крайчетата й с малко гел.

За дълга коса

За да изгладите косата, прибрана на конска опашка или кок. В този случай отново втрийте много малко количество гел в корените на косата. След като опашката е готова, пригладете я по цялата й дължина.

За да направите няколко вълнисти кичура за ефект, нанесете малко гел на кичурите и ги навийте с ролки.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай