Майчинство

Ваканция с бебе

03.02.2006г. / 19 53ч.
Аз жената
Ваканция с бебе

Може ли да се пътува с новородено на ваканция ?
Разбира се, но трябва да се има предвид, че съвсем мъничките не обичат големите промени и премествания. Те са домошарчета, които обичат всичко познато. Затова, не винаги е хубаво да ги местим.

Коя е подходящата възраст за пътуване ?
До 18 месеца е най -добре да се подбират места с умерен и близък до вашия климат. От 2-3 годишна възраст, можете да предприемете по-далечни пътувания, като преди това се поинтересувате за нужните ваксинации и за риска от заболявания при престоя ви там (малария и ентероколити).

Може ли бебе да пътува в самолет?
Ако детето е на повече от 3 седмици, нищо не би попречило на такова решение. Все пак, уверете се, че не е твърде топло за бебето, и ако е, е необходимо да му давате повече течности. В моментите на излитане и кацане, няколко глътки вода, ще му помогнат да преодолее заглъхването на ушите.

Часовата разлика вреди ли на бебето ?
По -добре е да се избягват часовите разлики, защото разстройват биологичния часовник на детето и причиняват ненужна умора.

Може ли да се отиде с бебе на планина ?
Преди 6 месеца, планината не представлява интерес за вашето дете. Обратно, когато то проходи на 1 годинка, можете да го оставите да играе в снега. Идеалната височина е средната, до 1500 метра.
Важно : ако бебето ви е твърде малко, за да ви следва във вашите занимания и разходки, е добре да го оставите в baby-club. Ако е възможно, това да е след 3 месечна възраст и с направени ваксини срещу туберкулоза и ДТК, преди заминаването. Може би е за предпочитане да изберете такава дестинация, която да ви позволи да отседнете в частен дом или семейство.

Подходящо ли е пътуване до слънчево и горещо място посред зима със съвсем малко бебе?
Всяка радикална промяна е добре да се избягва. Ще се наложи адаптиране на организма, което може да продължи една цяла седмица от вашата ваканция. По принцип избягвайте страни с температури над 30 ° (заради риск от гастроентерити и обезводняване) и тези, за които е нужно ваксиниране (малария, жълта треска). Африка не е за препоръчване, поради хигиенни причини. Преди всяко пътуване в чужда страна се консултирайте с педиатъра си за имунизационния календар на вашето дете.
Важно : носете винаги със себе си имунизационния паспорт на бебето!

Какво да сложим в аптечката, когато ни предстои пътуване в гореща страна ?
Таблетки за стерилизация на биберони, прахчета срещу обезводняване, антипиретик.

Кое е идеалното място за почивка с бебе?
До 2 -3 години, детето ще бъде доволно да отиде на село. Там има толкова неща за разглеждане и откриване, без да се стига до умора. Не забравяйте, че отивате на ваканция, преди всичко, за да си починете.

Коментирай