Свободно време

На първи април за зелен хайвер

01.04.2006г. / 10 34ч.
Аз жената
На първи април за зелен хайвер

По новините обявиха, че банките раздават безлихвени кредити, Еверест се е смалил с 2 хиляди метра, сладоледа се претопля преди консумация, колите са забранени в жилищните зони и по водопровода пускат бира.

Може би се досетихте – днес е 1 април международният ден на лъжата и шегата, ако не ви се вярва, проверете в календара.

В деня на смеха хората си разменят закачки или безобидно пращат приятели и колеги в “трета глуха”. Това е времето, в което малки и големи, служители и шефове, левскари и цесекари, блондинки и брюнетки, снахи и свекърви си разменят шеги без някой да бъде наскърбен.

Смехът е здраве казват старите хора и са прави. Кога иначе ще изминеш “Патриарха” на бегом за да не закъснееш за внезапната среща с любимия и когато пристигнеш разбереш, че си станал жертва на празника. Любимият изтягайки се на дивана ти честити първи април по мобилния телефон.

В миналото най-често са се разменяли шеги и закачки между майсторите и чираците. Като последните са пращани за зелен хайвер, като например да донесат биволско мляко. От друга страна на този ден е било разрешено всеки да сподели мнението си по определен въпрос, който е бил премълчаван, като никой не трябва да се обижда.

В Англия от полунощ до обяд се разменят шеги и закачки и този, който се “хване” го обявяват за “априлски глупак”. Една от най-известните шеги на 1 април била направена през 1860 в Лондон, където всички благородни семейства получили покани да посетят “ежегодната тържествена церемония по измиването на белите лъвове, която ще се състои в Тауер.

Виц за свекървата

Най-големият лъжец на републиката

Коментирай