Интимно

Най-пищната сватба у нас

06.07.2006г. / 15 35ч.
Аз жената
Най-пищната сватба у нас

Зад океана може да въздишат по красотата на последната сватба на Доналд Тръмп, но родният елит също има с какво да се похвали. Преди броени дни сватбена агенция “Приказен ден” организира най-богатата сватба в България. Синът на наш популярен бизнесмен прие 350 гости на своето тържество, като само украсата на залата струваше около 50 000 лв. Общият брой на използваните цветя беше 13 000, а на вградените кристали – 500. Цветята бяха специално поръчани за случая от Холандия – точно определени 5 сорта рози, карамфили и хортензии.

Гражданската церемония беше напълно бяла: под бяла шатра обточена с дебел венец от бели рози, карамфили и много снежно бели хортензии, под съпровод на жива класическа музика младоженецът и булката казаха своите любовни клетви и се подписаха под тях в ръчно изработена и изписана от калиграф луксозна книга. Кумуваха им едни от любимците на България – семейство световно известни български спортисти от златното поколение на родния футбол и художествена гимнастика.

Последвалото тържество се проведе в Кемпински Хотел Зографски, където залата беше декорирана в червено и златно. Хиляди цветя бяха красиво оформени като 60-сантиметрови сфери. Те, както и по 10 червени свещи с различна височина, бяха поставени на всяка от 37-те маси за гости. Салфетките бяха обвити с червен пръстен с кристал.

Официалната маса за младоженците пък беше украсена с над 1600 рози и хортензии. 16 цветни аранжировки бяха поставени и във високи вази от специално стъкло, доставени от Гърция.

От тавана се спускаха 8 полилея от бели цветя, изработвани в продължение на 2 месеца, а дансингът беше покрит със 100-метрова шатра от воали и, разбира се – цветя.

На сцената, декорирана с 50 аранжировки от над 1000 цвята, за настроението на гостите се погрижиха Николина Чакардъкова, Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд, дует Каризма, Глория и Ивана. Градуса на настроението повишиха горещите танци на салса клуб “Памбос Дансинг Център”. Въпреки присъствието на толкова звезди, празнуващите не се чувстваха просто като на концерт, защото шоу програмата беше перфектно преплетена с елементите на традиционната българска сватба. Водещ беше Драгомир Драганов, когото макар да познаваме като ранобудната усмивка на “Чай”, весели сватбарите до зори.

Вижте още снимки тук.

Коментар на Ясмина Иванова: Изхвърлянето е било голямо за сватбата. Пак да се покажем кои сме! Българинът отдавна е забравил какво е и откъде е дошъл! А пък тази жълто-бяла палатчица е по-скоро като за друг вид събитие в края на живота ти!

Коментар на Рали Ангелова: На мен пък всичко това ми се струва адски грозно и кичозно, някаква излишна показност. Да, естествените цветя са много красиви, но чак пък 13 000, да не говорим, че главната маса ми прилича на голяма гробница. Интересно ми е на чие новобогаташче е била тази сватба.

Коментар на Ели Стоянова: Здравейте. По повод на това, което видях за голямата и пищна сватба. Направо съм изумена. Преди 20 години и моята сватба беше с 400 гости, но в обикновен стол на един завод, за да могат да се съберат гостите. Имахме оркестър. Единствените цветя, които имаше, бяха моят булчински букет от бели карамфили и букетите, подарени ми от гостите, и трябва да ви кажа, че въпреки всичко беше незабравимо. Чувствах се единствена и неповторима на този ден. Всички гости гледаха в мен. Бях обкръжена целият ден от много внимание, буквално се следеше всяка моя крачка. Това е повече от да си звезда. Но за тази сватба, описана от вас, се чудя дали някой е обръщал толкова внимание на булката, или всички са били заети да разглеждат и коментират хилядите украски. Съжалявам, но аз мисля, че този ден е специален и единствен. Не е повод да си показваш състоянието. Ако искаш показност и незабравимост, вместо цветя от Холандия и вази от Гърция, не е ли по-добре да се помогне и на други млади хора да могат да имат сватбен ден или нещо такова, за да си сигурен, че като толкова искаш хората да не те забравят, поне да говорят с любов за теб от благодарност, отколкото с омраза, ненавист и злоба, че някой може да си позволи хиляди цветя от чужбина,а други да нямат пари дори за булчинска рокля. Да не говорим, че други нямат подслон над главите си, дори пари за хляб. Това не е шикозно, това е отвратително. Скандално. Направо се срамувам да казвам, че може да познавам такива хора. Ваша редовна читателка.

Коментирай