Свободно време

Как да развием самоувереност

14.07.2006г. / 14 38ч.
Аз жената
Как да развием самоувереност

Важно е неагресивните хора да разберат къде са всъщност – истинското начало: неагресивното поведение е признак на сила, не на слабост и обикновено е по-подходящото поведение за повечето ситуации. Не мислете, че трябва винаги да сте по-агресивни. Разберете къде искате да бъдете – какво ниво на агресивност искате да показвате? Вероятно такова, че да се защитите и да контролирате своя избор и съдба, а не хората около вас. Това не е толкова трудно, ако следваме изброените долу методи:


– Да имате под ръка необходимите факти
– Предвидете поведението на хората и подгответе вашия отговор.
– Подгответе и използвайте директни въпроси.
– Обмислете и упражнете своите реакции към агресията ( плакатите могат да ви помогнат да станете това, което искате – на тях може да прочетете позитивни мисли. Доказано добър метод)
– Имайте вяра в собствените си възможности и те в края на краищата ще работят за вас.
– Съчувствайте им, те имат нужда.

Да имате под ръка необходимите факти

Подгответе факти в своя защита от рано, ако искате да повлияете на дадена ситуация. Ако направите това, малко вероятно е човекът насреща ви да е също подготвен – агресорите рядко подготвят факти в своя защита. Така, освен че ще затапите своя опонент, значително ще подобрите и репутацията си на твърд и организиран човек.

Предвидете поведението на хората и подгответе вашия отговор

Проучете опонента си. Представете различни ситуации и подгответе съответните отговори според сценариите. Намерете хора, които ще ви подкрепят и защитят. Когато сте добре подготвени, вие ще имате по-голяма увереност и по-лесно ще можете да се съсредоточите за истински важните неща.

Подгответе и използвайте директни въпроси

Въпросите са много важни. Най-неприятните въпроси за "гаднярите" са тези, които вникват в същността на нещата, резки, особено когато показват липса на мисъл, информираност и подготвеност по дадения проблем. Например:
– Какви са вашите доказателства? (за това което твърдят)
– Какви алтернативи можете да предложите?
– Как ще прецените ефективността на взетите от вас мерки?

Не се отклонявайте. Ако вашите въпроси са пренебрегвани, повторете ги или ги перифразирайте. (което също можете да подготвите)

Обмислете и упражнете своите реакции към агресията

Овладейте реакциите си към доминантите, по-специално изградете си "импулсивни реакции". Също така си дайте нужното време за размисъл, за да не бъдете "прегазени" и изградете "стена", която да ви предпазва от несправедливи опити за доминиране. Тренирайте ума си с "Чакай малко – трябва да обмисля какво точно каза" или "Не съм сигурен. Прекалено важно е, за да се прибързва". Има и друг начин, в случай че ви е страх от крясъци. Ако е така, упражнявайте с най-плашещите ви приятели – нека те ви крещят в лицето докато разберете, че това не боли. Повтаряйте си "Ти не ме плашиш".

Имайте вяра в собствените си възможности

Неагресивният човек има различни методи в сравнение с доминантите, агресорите и гаднярите. Той обикновено е много добър в областите на действие, детайлност, надеждност, завършва започнатото от други, проверки, комуникативност, интерпретация и разбиране, работят отлично в екип. Открийте вашите силни страни и ги използвайте, за да защитите и подкрепите вашата позиция.

Съчувствайте им

Разберете, че неагресивното поведение е нормалното – гаднярите са тези, които имат проблеми. Съчувствайки на някой, който те заплашва психологически ти дава надмощие. Агресорите обикновено са деца на които им е липсвала любов, или деца, които на сила са накарани да преследват стремежите на родителите си. Бъдете мили с тях – в много отношения те са още деца.

Агресивност и самоувереност

Истинските ценности в живота

Писна ми от нервни, невъзпитани и агресивни хора

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Anonimka ( преди 11 години )
Tozi statiq mnogo mi pomogna mnogo blagodarq,4e ste q poblikuvali!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар