Меню
Готварство

Руло “Шоко-Коко”

11.11.2002г. / 00 00ч.
Аз жената
Руло “Шоко-Коко”

Продукти:
2 кутии чаени бисквити или други подобни на ронливост
150 г вода
1 1/2 супени лъжици мед
3 супени лъжици какао
100 г смлени орехи + кокосови стърготини
1 пакетче масло
1 чаена чаша пудра захар
1-2 ванилии
Приготовление:

Студената вода разбиваме с какаото, като заври поставяме меда. Тази течност я смесваме със смлените бисквити. Разделяме сместа на 2 и я разточваме на хубав правоъгълник (първо едната, после и другата част).
Маслото се разбива със захарта, ванилията, орехите и кокоса.
Бялата смес също се дели на 2 части и се намазва в/у разточената на кора кафява смес. Навиват се 2 рула и се поставят в хладилника да се стегнат. На следващия ден се режат с вълнообразен нож или друг придаващ интересна форма.
Сервирам го с топка сладолед и вишнево сладко.(Оформлението е по желание)

Сладък салам

Продукти:
3 кутии чаени бисквити
1 кутия обикновени бисквити
1 чаша нарязани орехи
1 чаша пудра захар
2 пакетчета масло
2 ванилии
1 супена лъжица какао
1/2 чаша изсушени портокалови кори на парчета
2 яйца
(По желание може да се добави кокос и малко ром за допълнително ароматизиране на сместа)
Приготовление:

Портокаловите кори се кипват в 3-4 води, за да се изкиснат хубаво. След като набъбнат достатъчно и се изстудят леко с ръка се изстискват от водата.
Бисквитите се смилат (чаените)и натрошават на парченца (обикновените) и към тях се прибавя всичко останало. Размесва се като кайма за кюфтета. След това се разделя на 2-3 части и се прави във вид на салам.
Начините за процедиране след по-горното оформление са няколко:
1. Може да сложите вече готовия салам в/у пергаментова хартия покрита с пудра захар и какао. и след това се слага в хладилника
2. Може да го сложите в хладилника, за да се втвърди и след това да го залеете с шоколад и дооформите със сметана и други видове украси.
3. Може да карамелизирате захар, да я начупите на парченца и пак да оваляте салама в нея преди да го сложите в хладилника.

Тази рецепта участва в конкурса "Модерна домакиня"

Коментирай