Мода

Шалът – не просто фишу

03.10.2006г. / 00 45ч.
Аз жената
Шалът – не просто фишу

Шалът се превърна в един от задължителните модни аксесоари, без които не бихме отишли дори на пазар до близката бакалия. Днес никой не смята, че шалът е необходимо да бъде изключително претенциозен и скъп – олицетворение на самия разкош. Достатъчно е да стои небрежно, създавайки илюзията, че е част от вас, а не допълващ тоалета ви аксесоар.

Шалът “хамелеон” може да е от различни материи, цветове и десени. След залетия с индийска стока пазар, почти във всеки дамски гардероб е отделено специално място за леките шалове с най-разнообразни цветове, преливащи през цялата дъга. Лекият полъх на Ориента идва най-вече от незаменимите етномотиви – бродерии, шевици, апликации с мъниста и миди, ресни. Други предпочитат шалове от рисуваната коприна, плетени на две куки или памучно парче плат с милитъри десен.

През лятото шалът стои предизвикателно, загатващ или подчертаващ голите рамене, а през есента дори може да се превърне във връхна дреха. В хладните вечери вълненото пончо е повече от фишу. Истина е, че никоя модна агенция не може да наложи определена линия по отношение на шаловете.

Шалът подчертава дрехите, стойката и линията на тялото. Може да играе роля на събирателна точка във вашия тоалет, както и да бъде неочакван и скандализиращ. Но най-хубавата му черта е, че с него се чувствате елегантна и желана.

Коментирай
Свободно време